landasond

jag är väldigt osäker på om stavningen var med där. men det är väl ändå väldigt få som vet vad en sån är. det är en del till en bil, vad exakt den gör eller sitter ska ni inte fråga mig.

jag har fått hem mina brev som har varit lagrade idag. det var Inte lite brev! och självklart två brev från arbetsförmedlingen. "hej börja på jobbgaranti" och "hej nu skiter vi i dig".. thank you! ska besöka det där mörka hålet om en stund.

det var något jag skulle rapportera in. men det är någon som pratar så högt och om så konstiga saker så jag vet inte längre. får väl återkomma.

kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect

Helvetet har ett nytt namn : Arbetsförmedlingen

Jag är trist nog arbetslös. Inskriven på arbetsförmedlingen och har den här månaden sökt 10st jobb via deras hemsida. Har även hittat andra sidor där jag registrerat mitt CV, så jag är aktiv, väldigt aktiv! Vad händer då? Jo de har skrivit av mig. Den lilla upptäckten gjorde jag för några minuter sedan efter att jag gjorde ett kort besök på min A-kassas hemsida och kollade infon. Tänkte läsa in mig lite extra, men så stod det "Avskriven den 22a januari 2008". Tack så mycket, tack verkligen tack.

Jag skrev ett inte så jävla argt mail där jag pekade på att de var störda och inkompetenta. Nämnde att jag bytt adress och att adressändringen säkerligen gått igenom och frågade om jag var tvungen att rapportera in själv eller om det är kortslutning där borta. Bokföringsregisteret, eniro det finns en hel del ställen som de kan se på. Men, de får ju betalt för att sitta på sina höga stol(l)ar så varför göra sig förtjänt av sin lön? Vilket glidar jobb de måste ha. Prata med arbetslösa och säga att de ska fundera över sitt liv och gå på basinfo.

På tal om basinfo. Jag vet inte hur många gåner jag besökt "Skeppet", pga att jag blir avskriven hela tiden. Jag går på deras dumma påhitt där man ska lyssna på arbetsgivare som verkar inbilla sig att alla kommit dit av fri vilja. Visst det är ju ett bra sätt att rekrytera, men jag har lite svårt för det. Sen kan man ju se det som att vi ska ha all tid i världen till det eftersom vi inte har något arbete att gå till om dagarna. Men jag har faktiskt sökt 10st jobb och trots det skriver dom bort mig. Tycker de borde ha lite större koll innan de bara skriver av en.

Jag lägger en gissning på att jag fått post om att jag ska infinna mig hos min handläggare, på info eller någon slags träff den 22a januari. Men eftersom min post är lagrad och jag har gjort adressändring så. Kanske att jag överreagerar en aning, men jag förstår inte systemet. De borde kolla om personen aldrig sökt jobb, aldrig kommer på möten Då skriva av. Försöka på något sätt komma i kontakt med personen.

Måste försöka lägga vantarna på min post. Har en liten aning om att den kan ligga i en hög på kronan, men? Jaa. vi får se. Ska i varje fall besöka den där helvetes-förmedlingen och kolla vad de vill mig. Jag har en mail, varför inte skicka där? Jag har skrivit det till kundtjänst och bett de vidarbefordra mitt mail till min handläggare, som jag saknar email adress till. Bra system, riktigt bra. Den får 10 soptunnor fulla med skit av 10 möjliga.

Kom ihåg att det var här ni hörde det först


Respect me


Skällande hund

macen är såld och istället blev det en vanlig hederlig PC. en sån där man kan mysa med i soffan ;) men jag har bänkat mig i fotöljen. är nöjd över komforten än så länge!

vi har köpt någon mojäng som gör att den här datorn pallar vista (me dont like vista) men jag funderar på om XP inte är så tokigt ändå. ska försöka lägga vantarna på den här datorn och övertala någon snarkande person i soffan.

en mycket snabb städning har också genomförts. mest för att vi trodde vi skulle få besök, men det blir imorgon. här ifrån sett så ser det rätt okej ut ändå. inga kartonger.. nästan, jag ser två ;) men man kan se att det faktiskt är ett mönster på stengolvet i hallen. ett underverk!!

08.30 imorgon bitti är det upp varken sig jag vill eller ej. IKEA kommer och knackar på dörren och säger "hej hej här har ni garderobsdörrar och en rottingstol". vaknar jag inte av dom så svär jag på att nellie kommer göra mig så arg när jag hör henne skälla så jag kommer flyga upp! usch den där hunden slutar ju aldrig skälla.
hunden skäller ju till och med när hon Ser oss komma. måste nog förklara att det är stora fönster och ytterdörren är glasdörr, så man ser rätt bra in i hallen. det är den Enda insynen vi har hit in. så hon ser oss, genom rutan. trots det så skäller hon. testade lägga henne i buren när man åker och lägga filt för så hon inte ser. sen prova så hon ser, sen prova så hon bara ser skoj.. sen kanske prova lös i lägenheten igen.

jag vet inte vad jag ska göra!? jag blir knäpp. hon skäller Inget annars. helt knäpptyst! (om man blundar för att hon snarkar) någon som har något förslag? tips? hon kan ju vara osäker när vi flyttat. men hon skällde i förra också, morrade också när folk gick i trappen. vilket är skönt att vi slipper nu, puh!! men ändåå...

nääää.. ut med det lilla skämtet och ta en nypa frisk luft (hahaaa) och sen bura in alla jag ser!! moahaha! (jag har mycket intern humor så här på kvälls/nattkvisten)
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect my cat

ett halv tappert försök på skridskor

idag har jag promenera med hundarna i skogen och varit och försökt stå på ett par skridskor, haha. jag törs då fan inte dela med mig för mycket av skridsko-delen. men det finns filmbevis :) haha.
nåja, jag var lite ivrig med att lägga in bilder på datorn så därför finns 4st av mina bilder nedan.




Skoj                            IS                                 Skogsdjur                Tuggdjur







kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect my skates

Miiiaaa






Till ägnat min mia




tredje gången gilt!

för tredje gången ska jag nu prova skriva ner allt. det blir bara mer och mer för varje gång.. jag hatar det här, jag Hatar det verkligen. skrev så långt och utförligt så man nästan kunde tro man läste en novell.
here it comes:

Köksbordet

köksbordet som jag berättade om sist, det som lämnades tillbaka pga skadan, gillades inte av jonatan. han tyckte det var dåligt att få vänta yttligare 2 veckor på bordet som var lovat till den dag det kom hem hit. så vi åkte till EM och jonatan pratade med en som stod i kassan. vi skulle få ett annat bord, likadant fast en aning mindre skadat plus en rabatt! solklart! bordet fanns redan på plats och det var bara att få med det hem. jag måste berätta att vi nog överskattade bilen en aning! bordet är rätt stort, 210 stort om jag inte är helt ute och cyklar. jonatan kom på den brighta idén att åka och låna kvantumbussen. mina föräldrar drog vidare in på obs (jag vägrar säga coop) och jag stod utanför vid varutlämningen Själv efter att de ville stänga butiken. den kvällen var det långt ifrån plusgrader ute och mina fötter började långsamt försvinna.

pappa och mamma kom tillbaka efter att jag ringde och sa att jag trodde jag skulle bli en isbit. inte långt ifrån kom jonatan med bussen. äntligen får jag åka iväg!! NEJ! kvantumbussen hade isat sönder och de fick inte upp dörrarna där bak. dom började plocka ur bordet ur kartongen för att göra det mindre.. men det gick sig inte heller. så efter väldigt väldigt många om och men åkte mamma och pappa till djungeltumman och lånade sig en bil och ett släp. under tiden skulle jag och jonatan vänta i bussen så vi slapp frysa. i samma sekund som de åkte iväg, började jonatan försöka starta igång bussen. den gick inte igång.. inte för fem öre. jahapp.. men de ska ju bara hämta bil och släp, hur länge kan det ta?! Mmm.. de åkte förbi hem och tog på sig mer kläder, var tvunga att skotta fram släpet.. jag vet inte om jag missat något. DÅ kan vi prata om att det var kallt. bussen var inte varm heller.. iskall. hade jag vetat om det där så hade jag inte lämnat mina täckbyxor i mondeon som lämnades på kvantum eftersom jonatan bytte ut den mot bussen... måttligt måttligt less.

när de väl kom så lastades bordet på släpet och vi åkte hem. in med bordet, tillbaka till gammelstad och lämna igen grejerna. sen till mamma och pappa för att låna startkablar för att få hem bussen.. starta bussen, lämna bussen. 3h tog det hårt räknat att göra allt det där!! 19.00 stängde EM. det var den historien..


IKEA

vi åkte till ikea i dagarna också. jag jonatan malin och mamma i mondeon som vi har gjort nästan till en vana att låna konstant. anledningen kommer nog senare. kl.12 hade vi sagt till mamma att hämta upp dom, vi är tidoptimster. stannade förbi på en skoaffär där jag hade hittat ett par jätte fina röda skor på 50%, och det slutade med att jag fick två par till :) och en ros! väldigt nöjd person kunde ses på stan med en stor skopåse och en ros i haden den dagen. mot ikea och vi lyssnade på malins ljudbok som jag hade lite svårt att hänga med i. Livstid av Liza Marklund för den nyfikne. stopp på fabriksbutiken och skopunkten där jag lyckades handla 2par till skor. jag har någon slags förkärlek till skor. massa grejer köptes på ikea. bland annat hittade vi skjutdörrar, en sån där stol som säkert alla har och lulllull. ÄNNU mer grejer att fylla upp i hallrummet. fattar inte hur jävla mycket grejer man har egentligen?! iofs så köper vi bara mer och mer, saker som man "behöver". Mhm.. tror jag ska lägga in en annons här om möblemang som ska säljas billigt. Btw.. är det någon där ute som är intresserad av en bänkdiskmaskin? 1500:- kostade 3000:- ny och har Aldrig krånglat.

idag har jag också fått ett par skor, men ett par mer.. funktionära. tror sånna stora skor kallas för kängor! riktigt stabila och nu har jag verkligen ingen ursäkt till att inte gå upp i skogen med hundarna. bara för att det är metervis med snö där så ska jag väl ta mig dit, right?

jag har en känsla av att vi har gjort jätte mycket idag, men ändå inte. jag har gjort en stor insats till mina drömskor från lacoste. jag Ska ha dom. jag har blivit knäpp! jag ska skriva ut karta, bild på butiken, bild på skorna och skicka i vanlig hederlig post till mia så hon kan knalla in och köpa dom! jag kan nästan slå vad om att de inte finns! därför ska jag slå en signal till butiken imorgon och gnälla!



ni har sett dom förr, de låg i mitt arkiv!

en till grej då.
vi har skaffat en mac-dator. ni vet, macintoch. men den blir inte långvarig här. för det första så kan inte jonatan spela på svenska spel med den tydligen, sen fattar jag ingenting, sen var det den datorn som var så störd så den förstörde hela mitt fd. inlägg som jag skrivit. väldigt identiskt det här. varför vi köpte en? tjaa. jag vet faktiskt inte.

nu ska jag försöka sälja lite saker till er.

- Diskmaskin elektrolux (bänkdiskmaskin)
ålder : okänd
övrigt: har aldrig krånglat. , två olika grejer man installerar den med mot vattnet.
pris: 1500:-

- Köksbord från IKEA
betsat furu, finns som annons på blocket, 6 stolar, inga stora grejer, normalt slitage ni vet. inga djur på bordet eller barn.
Pris :2000:-

- Vitrinskåp från IKEA
ljusträfärg, fyra ben, fin faktiskt.
vi får inte plats med den :/ inga skador så vitt jag vet. spotlight i "taket", glasskivor som hyllplan.
200:-

- Kökslampa från duka/em minns inte riktigt.
kostade ny 2000:-
inga skador.
mörk träplanka med två lampor som hänger ner, 3 ljuslyktor högst upp.
200:-

massa mer grejer också. nån fotölj från ikea utan skador..
nää ska inte tråka ut er. tyckte det var värt ett försök iallafall. har bilder på allt iallafall.
jonatan smög mot sovrummet så jag ska väl slå av animal planet och lägga huvudet på kudden jag med!



kom ihåg att det var här i hörde det först


respect

Upp till bevis

jag har väntat på köksbordet. det skulle komma med en bil ända in i lägenheten! sagt och gjort så knackade någon försiktig person på dörren medans hundarna skällde som galningar. sen fick de bära in allt där jag ville ha det, kände mig rätt viktig :) as the geek i am
sen kom ena killen fram och berättade att bordsskivan hade fått en fraktskada, och undrade om jag vill ha ett repat bord tills att det nya skulle komma om yttligare 2veckor. "Nej tack det vill jag inte, dra med erat repade bord" .. kanske lika otrevligt dock.

sprang ut med hundarna och de ska utfordras och jag med. måste fundera ut vart jag kan knalla med dom. jag saknar ju som sagt helt täckbyxor, men vantar hittade jag på björx! och en väska.. så jag ska kanske packa med något häftigt. skulle kunna döda för längdskidor eller en pulka! nellie har sin dragsele här också allt!!!

mat för hela slanten sen... ut. ÄR JAG HELT ENSAMMEN HÄR?
btw så har jag en ny kamera, så det kommer med stor säkerhet upp massa bilder sen :)
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

fångad i en snöstorm

idag är det en till såndär dag då alla avundas en att man har jycke. jag var Inte långt nu imorse! matade alla just, så det är väl inte många minuter kvar till min långis. fyyyfan. jag äger inte ens ett par täckisar, än mindre vantar. en hyffsad mösa som jag hoppas ska sitta på skallen har jag sökt upp. är det någon som känner sig manad att följa med upp på ormberget och ta skydd bakom ett träd eller två?

i kväll verkar jonatan ha planerat in en städning på björx. jag vill inte åka dit, jag vill inte se skiten som är där. när jag skriver skit så menar jag verkligen Skit, kiss iallafall.

usch.. jag ska söka upp mer kläder och vara arg och kall på ormberget
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

one haj haj aj aj two haj haj aj aj

det finns alltid tusen saker att göra. några av dom tusen sakerna hade jag tänkt att stryka från listan idag innan jonatan kom hem från boden travet. jag gick först en sväng runt sundet istället för skogen eftersom kisse följde efter. när vi sen alla fyra skulle gå in i värmen igen var dörren låst! jag saknade helt nycklar och mobiltelefonen låg inne på soffbordet. kul jul. happ, bara att gilla läget och vänta.. och vänta. 30-40min gissar jag på att jag fick stå på trappen och stampa innan jonatan Äntligen kom tillbaka!! det är väldigt synd om mig!! jag belönade mig själv med en nasegoreng från exotic ( aka mia speciale ) 

igår kväll och en bra bit in på natten (03.00) byggdes det garderober för fulla muggar. hörngarderoben är nu uppe samt 80´s garderoben (måttet, inte årtalet) hallen känns mycket mindre med alla garderober, men hallrummet/tvrummet känns mycket större. tack johannes

skoj har blivit en riktig mysflicka. hon studsar alltid upp i knäet när jag ligger i soffan, hoppar fram i bilen, hon ska alltid vara nära. jag har börjat säga att valpen är mammig :) nellie verkar tycka att det är skönt att ha bädden ren och alla leksaker för sig själv en stund.

btw, är det någon som vet vad J:et står för i "Homer J Simpson"?
nej, nu ska jag rädda kissen från vovvarna som ser hungriga ut!
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect

Still moving

så har några dagar passerat sen sist. vi har kommit igång rätt okej i nya lägenheten, vi har varit och storhandlat massa grejer som vi behöver. alltid roligt med sånt, men nu börjar det gå tungt även när man ska handla! ny tv, soffa, matgrupp.. listan är för lång.

men vi har hunnit inviga den. sistaah och annabena var förbi i förrgår och pimplade vin och puré. jonatan ordnade upp garderoben och de hjälpte till att flytta in dom. jag måste var den svagaste tjejen i landet just nu. det är kartonger och pappkartonger överallt känns det som.

det känns som att jag borde ha mycket mer att rapportera in eftersom att det gått så många dagar sen sist. speciellt när man håller på med något så spännande som att flytta! jag har visat hundarna de nya ställerna de ska rastas på. gud vilket bra läge! knallade bara över stora vägen vart bussarna och sånt går, och rakt in i skogen! över skidspåren och upp på en kulle. där satte jag mig vid en tillfällig grill/rastplats som någon byggt. hundarna var hur nöjda som hellst och helt sjöblöta efter allt stoj och lek. gick dit igen innan det blev mörkt, jag älskade verkligen att se hur de sprang omkring och var jätte söta.

lite senare tog jag med mig kameran och tog några bilder. men nu kan jag iallafall skylla ifrån mig angående bildupplägg, att vi saknar dator på nya stället och att vi inte vet med full säkerhet om internet är igång där. vi får dela nät med resterande lägenhetesboende personer. jag förväntar mig ingenitng av det internetet. Kuuul. om man skulle vilja ladda ner en film, eller musik så får man nog inte ha bråttom. det är den bilden jag har av det.

sen funderar jag på att joina zilla for real på isen någon dag. åtminstone när det är allmän åking. måste ju kolla om jag "still got it". har hämtat ett par griller från gammelstad där jag just nu befinner mig. NCIS på TV och jag väntar på att få åka hem. jonatan hjälper pappa att styra in nya vitvaror till köket!

nää något mer kan jag faktiskt inte komma på just nu. men kom ihåg att det var här ni hörde det först.



respect


...and then we´re moving!

uppstigning före fan (09.00) och iväg mot konsumentombudsmannen. försökte få lite stöd i tvisten med bostaden umeå. han fick samma värdelösa bemötande över telefon som vi fick. starkt jobbat umeå!

iväg igen och kolla efter en hyffsad torktumlare som vi till slut hittade till ett "fyndpris!". att sen försöka passa tiden och hinna äta med johan innan kl.13 är betydligt lättare sagt än gjort. vi fastnade på en hel del ställen innan vi tog oss iväg halv tre mot ikea. införskaffning av garderober stod på listan, självklart blir det ju annat lulllull också. men inte så mycket faktiskt! johan och jonatan beräknade åt helvete fel om paketen i bilen. det slutade med att de skenade iväg från ikea med bilen och lämnade mig med tre fulla vagnar, för att åka och ordna med släp. duktigt grabbar!

väl hemma vid 21.00 var det flyttdags. än så länge har vi strulat iväg:
- sängen
- soffan
- sideboard
- ett gäng kartonger
- mina kläder
- soffbord
och nu har jag tappat bor mig. planen är att sova där i natt. vi är ivrigare än någonsin och jag undrar verkligen när det blir dags att sova igen. jag är trött! jag är absolut inte van vid att stiga upp såhär tidigt och sen inte få sova tidigt! men.. jag tycker ändå det är värt.

nä jag måste röra på mig så de tror att jag gör något :) vilket jag faktiskt gör!! sen måste sistaah ha lite cred för att hon styrt om designen på min blogg. me like. anyway.. kom ihåg att det var här ni hörde det först!


respect!

kattastrof

skriver för att uppdatera mia mest :)


anyway,
idag har jonatan jobbat mellan 10-18. jag tog en proemenad med samtliga djur till kvantum. jissa följde med utan att jag egentligen ville det. vid aga så försvann kisse. han blev säkert lite skraj för alla bilarna. vi gick Hela vägen, vill mest skryta om att skoj var bäst på att gå :) blir så förvånad när så små hundar orkar gå utan att klaga eller tok-hoppa framför fötterna på en! jag började gå kring 20 i fem och jonatan slutade sex. jag var där Prick sex. jaa.. men jag tog en aning omvägar! gick rakt ner förbi bosken och nere vid vattnet. det finns säkert bättre vägar, men har man två hundar så är det skönare att kunna släppa dom än att ha en i varsin hand, speciellt när vi snackar om flexikoppel! ni med en hund vet väl hur skoj det är att gå med en hund i flexi som flänger omkring! tänk dig då en till Liten jävel som har zero respekt för koppel.

så efter att ha visat johan (jonatans jobbarkompis!) vår nya lägenhet för att få lite tips och mest showa off :) så åkte vi hem jag och jonatan till oss och lagade mat. sen gick vi ut för att söka på kisse som jag misstänkte hade tagit sig hem vid det här laget. ICKE!!!! ingen kisse. ropade ch vandra en dutt omkring husen och ropade! tog bilen till lulsundet och petade ut mitt huvud genom fönstret och fortsatte mitt ropade efter min kisse. Iiinget svar från det lilla livet.

jissa brukar alltid svara, när jag än ropar. även om han inte ens vill in. sen vill jag tillägga att hans jam inte är det svagade i kommunen, tvärtom!! det HÖRS! ni som träffat jissa när han jamar vet vad jag snackar om!! och när min lilla kompis inte svarar när jag ropar.. blir det inte kul. jag sa till jonatan att ta en sväng med bilen efter vägen medans jag gick på grönområdet vid shell på lulsundet. han fick kolla om det låg någon död katt efter vägen..
vilket det inte gjorde. vi gick lite till på grönområdet så tyckte jag att jag hörde ett jam.. stannade upp och.. lyssnade. Han Levde! jag ropade, han svarade. jag sprang, han jamade, jag lyssnade efter hans röst och efter att ha halkat omkring rätt rejält på grönområdet så kom jamet från husen! jag började inbilla mig samtidigt som jag sprang att han var inlåst. att någon gjort något elakt mot honom.. jag sprang. jonatan och skoj stod fortfarande kvar vid bilen. sen fick jag syn på honom! han satt på en avsågad träkvist vid ett träd. han satt bara där, jamade. jag sprang rakt emot honom och plockade upp honom utan att han rörde sig. han blev bara lite rädd när han såg bilen komma.

min vän är hemma. han har fått mat och jag ska.. oojoj. lämna honom inne i fortsättningen när vi ska gå nånstanns jag och hundarna. trodde ändå att han skulle knalla tillbaka. han hade ju gott om tid på sig. men.. är man dum nog så går det såhär. jag har grymm tur som hittade min katt snustorr!

mycket text om en kisse. men jag har precis kommit hem nästan. var tvungen att skriva av mig. min dumma lilla gubbe!!! men nu har han iallafall bekantat sig lite med sin nya hood. sa till jonatan i bilen påväg hem med kisse att vi måste införskaffa en ny sele till honom. så jag kan gå på promenader med han så han vet vart hans nya hem är. så han inte blir sittandes på stubbar varje dag :) ironi.

nää jag ska se gynning. tror hon är stabil ändå. läste
annabenas blogg och jag litar på henne.
kom ihåg att det var här ni hörde det först.

respect my cat

Let´s get it started (on tuesday)

mia verkar ha det bra där nere. trängas med alla konstiga typer påväg till skolan! jag avundas verkligen att hon får bo där. jag älskade verkligen livet som jag levde när jag gick väktarutbildningen där. gå med en fralla i handen påväg mot tunnelbanan som tog mig till t-centralen för att sen ta pendeln till haninge. hoppas att mia tycker samma sak :) jag pallar inte att skriva mer om mia, jag blir tårögd och gillar inte att hon är där, när det är Här hon ska vara.

jag var och hämtade ut nycklarna igår till nya lägenheten. på torsdag får vi börja flytta in saker! då är nog allting klart där inne. det blir rätt bra ändå, jonatan är nämligen ledig torsdag och fredag! om då kvantum bussen är ledig så blir det Perfekt. men det blir nog också en IKEA tripp trots att vi redan bestämt oss för en soffa och ny matgrupp här i stan. det är väl de där förbaskade garderoberna allt hänger på! det var så kul igår att gå omkring i möbelaffären på storheden och "välja" det man tyckte var rimligt. soffan blir perfekt inne i det mindre vardagsrummet och matgruppen blir fantastisk i stora rummet. ett stort svart träbord som var ovalt med ett stort ben i mitten under bordet.

så tills torsdag kommer det verkligen att klia i fingrarna, det berättade jag också för vår hyresvärd som jag tror kommer bli den bästa genom tiderna! inte bara för att han valde oss som hyresgäster, men han verkar stabil, lugn och förstående! tisdag -> onsdag och sen.. Wohoo. fast det blir nog inte så "woho"-igt eftersom det inte är så jätte spännande att flytta masssa massa prylar! men jag ska försöka hålla humöret uppe i allafall!!

för att inte prata om lägenheten och flytten för en gångs skull så ska jag berätta om hundarna! (jag hör applåder!)
nellie fick sitt nya halsband igår, ny mat och schampoo. skoj är en kisshund och kissar i nellies bädd!! skoj är inte speciellt rumsren ännu och ibland blir jag riktigt arg på henne. men sen när man kollar ner på det lilla livet med sånna där Riktigt söta hundögon.. så får man försöka tänka på att hon faktiskt gjort fel. man får inte hämta underkläder, toalettrullar, rakhyvlar(!!!), bankdosor m.m och bita sönder!! usch vad hon inte är värd mycket ibland. men idag har hon inte lyckats med något helvete. kanske för att hon just har ätit och maten sjunker snart snart in och då.. då brakar helvetet lös! bajskisshund!

igår fick jag också två nya plagg av min lilla älskling. en grå cardigan från mq och en gul sak.. kortärmad tröja med huva.. också från q affären. jag borde kanske göra något vettigt medans jonatan är på jobbet. det är nog fel att erkänna att jag bara varit ut med hundarna och druckit ca 2dl mjölkchoklad än så länge. men jag sov.. jag hade så sjuka drömmar. bra drömmar. sånna jag inte gillade fick jag ge igen på. det var mäktigt som fan!! jag blev så nöjd och sen när jag vaknade så blev jag lite ledsen! jaa.. men ibland får man faktiskt vara elak! det var ju ändå bara en dröm.. en dröm.. :/

nääää jag ska försöka komma igång. ta en god morgon snus kanske? gå en till vända med vovvarna. jag har ju trots allt inga ursäkter kvar. jag har min ipod och hörlurar som inte rasar av mig hela tiden. jag hinner garanterat hem innan jonatan slutar! kanske till och med hinner Gå till kvantum och vara gullig. hmm.. det var ingen dum idé. visst är det för härligt då jag tänker högt.

kom ihåg att det var här ni hörde det först!

respect my walking

Mia, min Mia

jag har länge vetat om att hon ska åka iväg och att den här dagen kommer att komma. jag vet också att dagen kommer då hon kommer tillbaka, hem till mig.
jag tyckte att mia förtjänade en hejdå fest, så i brist på annat blev det kvantum och 3st 6pack 3.5%! tänkte att någon slags hejdå-grej måste min tjej ändå ha! vi spelade poker, pojkarna torkade bajs och kiss. yatazy.. daniel lagade mat mitt i natten, kring 7 på morgonen så kom vi oss hem alla 4. vi hade med oss en liten hund och en stor hund till mia.

några timmars sömn och sen körde vi mia till flyget. inte ens när vi var påväg i bilen så greppade jag något om vad som vad påväg att hända. inte föränn när mia vände sig om just vid säkerhetskontrollen och kramade oss ochsa hejdå slog det mig. jag vågade inte prata, jag kunde inte säga någonting alls. jag kände hur tårarna bara... var påväg och de var totalt omöjliga att få stopp på. jag har fortfarande inte lyckats sluta.

min mia är säkert fortfarande på flygplanet nu.. jag är så glad för hennes skull! men jag gillar verkligen inte att hon måste åka så långt bort. det går ju inte ens att köra dit över dagen, på en mindre road-trip eller något. hon är inte borta, men hon är inte här. vad ska jag göra???

jag klarar inte av att skriva något mer. allt ser så suddigt ut.
mia jag saknar dig, min allra bästa vän!


respect mia

till 100%

idag kl.11 åkte vi till lulsundet för att skriva på kontraket för nya lägenheten. vi satt och fikade med våra hyresvärdar (ett jätte trevligt par) och skrev under på hyreskontraktet och gick igenom en del. när allt är så nytt och fräscht så vill man ju gärna fråga vad man får göra och inte. allt känns så orört och perfekt! men det verkade inte vara några större problem. vanligt folkvett är nog det enda! vi får hämta ut nycklarna då vi betalat första hyran vilket blir det första vi gör på måndag!!

sen fick vovvarna komma ut på baksidan bara, lösa båda två så de fick springa av sig! tycker lite synd om dom som inte fick springa mer. inget släpp på ormberget :/ vi åkte sen till stan, åt på dagobert med mamma och pappa. de var föresten och kollade på lägenheten idag. vi fick låna nyckeln en stund för att visa upp lägenheten för alla föräldrar inblandade. tror att vi fick tummen upp :)

hemma igen nu och jag är slut i kroppen. jag har inte ens gjort något! jag är trött och vill bara lägga mig ner, samtidigt som jag är rastlös! borde söka upp någon som har hund och be om sällskap. nog för att jag redan har sällskap till nellie, skoj :) but still..

angående bilen så har vi inte bestämt oss riktigt till 100%. inte det billigaste att byta lägenhet, dubbelhyror är ju fantastiskt kul! blääää.

Ljudbok

jag gillar mina ljudböcker.
så fick jag en strålande ide! jag gick in på en torrentsida för att se vad folk har laddat ner mest, ljudböcker alltså. så såg jag att det fanns en bok av den där porrstjärnan.. jamesson. lyssnade ett spår för att bara kolla vad det var för något.. "denna talbok är framställd för personer med funktionshinder enligt paragraf 17"...

jag Dog! alltså.. mina älskade ljudböcker

så jävla skönt att det snöade

jag vaknde rätt tidigt första gången, men jag tyckte att det var så jävla skönt att ligga kvar i sängen när det är helt tyst. under en tid som jag redan gnällt om, har vi levt kollektivliv här. med andra ord - ingen tystnad på morgonkvisten. guitar hero som spelar, filmer, serier you name it! så jag tog vad jag kände en välförtjänt sovmorgon. har svaga minnen av att jonatan har varit hem en sväng. men jag har åtminstone gått ut med hundarna pronto när jag vaknade. har inte ens gjort det jag brukar göra innan de släpps fria.

en glad nyhet när jag vinglade ut genom dörren med halv öppna ögon var att det snöade! först blev jag glad över att det var snö, sen när jag gått runt hörnet så kände jag att det inte ens var kallt ute.

sen igår var vi på djurmagazinet med mina föräldrar. jag köpte ny mat till kisse. han har alltid tidigare i hela sitt korta 2½åriga liv bara ätit friskis eller vad de nu heter. väl medveten om att det är de mest värdelösa man kan ge sin lilla vän så har jag ändå gjort det. men igår blev det ändring. köpte samma mat som mamma ger till sin, samma sort i varje fall. royal canin hair and skin hette det. om jag inte misstar mig så ska vi åka dit idag igen och köpa det där fina halsbandet till nellie. hon kan ju inte gå med dragselen eller den vanliga selen nu, nää. min lilla tjej ska vara fin! skoj ska också få ett nytt, sen när hon vuxit klart! jag gillar inte det där ljusblåa :/ ångrar djupt att vi köpte det. alla tror ju för det första att hon är en kille sen.. ljusblått.. nä. usch.

nu när vi fått beskedet om att vi faktiskt får flytta till den nya lägenheten, så har vi vågat börja planera lite. IKEA måste vi nog till, fast jag inte är så pigg på det. alla är ju där, alla har samma sak, då känns det ju som att komma hem till någon annan. men vi får väl försöka att inte tänka på det. jaa jag vet jag måste ha fötterna på jorden. aja, om jag ska få en lite soffa + tv in i hallrummet så måste jag nog besöka IKEA. funderar på en renfäll eller något liknande framför kaminen som står i vår gigantiska hall :) om ni tror att jag skryter nu så har ni helt rätt!!

sen har vi börjat fundera kring Bil. vi ska sälja min bil om 1-2månader för att köpa en större bil. jag tycker synd om hundarna. de får följa med överallt, jag litar inte på dom nog för att lämna de hemma själv! så det blir nog en kombi. en ford mondeo ST220 -03, om jag säger en röd bil med stort utrymme bak så förstår nog fler vad jag menar!! haha. om vi tar den så kommer jag att kalla den för "röda bilen" så ni vet. men bilen är nere i stockholm så det blir isåfall en flygstol ner och en bilstol upp igen. nästa helg kanske?

hade varit grymt skönt med en ny kärra. slippa ha tänket "vi måste låna en större bil.." och när viska flytta är det ju mer än perfekt. det här blir mycket bra! haha sen måste jag hitta mig en cykel så vi inte kör stackars "ny bil" i onödan. men jag måste ändå ha en eftersom mias mamma vill ha tillbaka sin. någon som har en cykel till salu?

nää jag ska slå på Lööörd tror jag och äta tonfiskmackor i ugn och oboy! jag ger blanka fan i vad jag äter nu, blir jag fet så får jag ta den smällen då! kom ihåg att det var här ni hörde det först!!


respect

Jag finner inga ord!

Gubben ringde idag, jag trodde inte han skulle ringa såhär tidigt, men han gjorde det. jag fick beskedet om lägenheten vi verkligen verkligen ville ha. han började med att förklara att han hade kollat upp oss lite, och att jag inte skulle ta illa upp. inga problem, jag tar det som en självklarhet om man hyr privat att de kollar upp en! så berättade han att han tyckte vi var schyssta och sånt.. men.. han har pratat med sin fru och de har kommit fram till att vi får lägenheten! det är helt otroligt! jag började nästan att gråta, men några tårar hann ut innan jag försökte hålla tillbaka. jag hoppade på pp, jag var tvungen att sätta mig ner! jag ringde jonatan, mamma, zilla och försöker fortfarande få tag på mia!!

ååhh!! det börjar lägga sig nu. men det kommer nog tillbaka när jonatan får ringa när han kommer hem. de ska boka in en tid då vi ska skriva på kontraktet. jag vet inte inflyttningsdatumet ännu. men jag kan lova er, det kommer bilder på pixbox på lägenheten. för den är Inte att leka med! världens finaste, bästa lägenhet. nyrenoverad till topp!

JAG ÄR LYCKLIG!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect!!

Kom igen, idag då!!

istället för att vänta på gubben så ringde jonatan till honom för att få ett besked. imorgon får vi veta, han hade inte haft tid ännu. däremot så ställde han en del frågor till jonatan, arbete, husdjur och sånt. vi är någolunda överens om att han är lite intresserad utav oss eftersom han frågade jonatan över telefon.

jag har precis tagit mig ur mitt halvbad/dusch som jag verkligen behövde för att kunna vakna på riktigt. hundarna ska ha mat, katten gnäller snart sönder mina trummhinnor. pp spelar som vanligt guitar hero lll på datorn. jonatan kom hem för en liten stund sen och gick ut med hundarna, tvättade och sköljde av skojs golv i buren där hon sover. jag vet inte ens om stackarn hann med att äta något. hade jag haft bilen så hade jag kanske, åkt och fixat lite mat så han blir glad när han kommer hem. kl.17 tror jag att jag får sällskap här.

njee. jag ska ladda ner desperate housewives för.. 2a gången i ordningen och se det här inne i köket istället. blev ingenting igår. jonatan och pp fick se klart säsong 3 istället. jonatan har ju sett från första avsnittet! jag har som mål  att få honom att komma ikapp där serien är just nu! han verkar inte ha något emot det. så länge han får göra andra saker än att hela tiden sitta bänkad framför tv.n hela tiden!

nää jag har glömt bort att jag har hundarna i sovrummet så de inte river ner allt när jag ligger i badkaret. måste nog ta lite ansvar och be ge mig ditåt.

kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect my cat

knäpptyst och ingen ringer

jag väntar fortfarande på telefonsamtalet som var lovat till idag. jag har försökt ställa in mig på det allra värsta, men samtidigt så hyser det ett litet hopp en bit in i kroppen. om han inte ringer ikväll kommer jag nog ändå kunna somna törs jag gissa. eftersom jag och jonatan i panik har stigit upp tjugo i nio imorse! jag var helt slut, har sovit lite på soffan och bråkat med pp.
kl.09.00 skulle jag infinna mig på arbetsförmedlingen. outsourzing ab eller något liknande behövde rekrytera ett gäng värdelösa arbetslösa. eventförsäljning handlade det om, men de verkade rätt seriösa i jämnförelse till de andra jag kommit i kontakt med.

sen har vi varit på roasters och ätit frukost. jag önskar att jag vore rik så jag kunde äta min frukost där varenda morgon. jag älskar deras grillade kycklingmackor Utan senapen med roligt namn.
vi har besökt en hel del bilaffärer och bara En visste vad ordet serice betyder - bilaffären fd. ford. i fordhallen vid nordiska bil(volvo) var han riktigt hemsk. "hej, välj ut en bil och gå och betala hos madelene sen" med en konstig stämma och en nedsättande blick. vi hade ju bestämt att åka dit för att provköra en bil, och så möts man av en finalist till rikspucko 2008. vi hade inget annat att sysselsätta oss med tills dess att vi skulle på visning på ett par lägenheter i ett hus på bergviken. den första trean var högst upp i huset och.. var som en jävla laburint! den andra trean som var 10kvm mindre, var på "bottenplan". något bättre, öppnare men fortfarande ingen riktig känsla. det kändes som vilken lulebo lägenhet som hellst, samtidigt som det kändes som lägenheten i svartöstaden. jag törs nog säga att vi hoppar över den där lägenheten. ska för skojs skull åka och kolla på en 4a(!!!) på kallkällan nån dag. innan den 10e tror jag iallafall!

nu kom han hem igen efter att ha arbetat 15-19. pp står och steker köttbullar, verkar inte kokat mackaroner och.. har en potatisgratäng på spisen!? konstigt det här.

jag ska söka upp min snusdosa och sitta och bita ner naglarna till max tils gubben ringer och jag kan gå och hänga mig. vi kommer aldrig att få något att bli glad över. aldrig. usch! jag vill verkligen ha den!!!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect me

Outsiders

har lite tid över. sitter hos sistaah och annabena. zilla och biffs är och hämtar annabena från jobbet. först nu har jag och zilla "bytt" julklappar. hahaha. stabiilt. hon blev glad över sina rosa/orange färgade skridskoskydd och puck :) annabena ska få en flaska vin, men det paketet öppnar nog hon när hon kommer hem.

outsiders på tv om sopfolket. jag ser aldrig på tv och jag blir överaskad när reklamen kommer!
sen tidigare idag hade vi lite tid över jag och jonatan, så vi åkte och fönstershoppade bilar. jag hittade min favorit - en volvo s40. jag försöker ha fötterna på jorden i bilval.

hoppas gubben ringer imorgon med ett positivt besked. jag lovar att jag börjar gråta om jag inte får höra rätt ord. det handlar inte om något jobb. det är secruitas.

nää ska sluta skriva innan de kommer hem :)
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

Bättre sent än aldrig

Nyåret firades här hemma tillsammans med lite folk. jag och mia städade hela lägenheten och fick sen hjälp att pynta den med ballonger av PP och daniel. fiiint. Perfekt mat och kalas nere vid vattnet. Jag var helt inne på att traska till ormberge, men "det är så långt, tänk på hunden".. eerr? är det inte därför jag vill gå dit? aja.. de fick som de ville iallafall. annars var det helt okej. hade inga direkta förväntningar på det nya året.
jag var tråkig och smög in och sov innan klockan slagit tre. sov nästan två dagar efteråt, det är jobbigt att byta år.

PP ska stanna här tills på onsdag och mia och daniel drar nog idag, hem. fast inte till stockholm, NEJ.
frill kom förbi en sväng fram o tillbaka igår kväll. hämtade lite kvar glömda kläder från mitt lilla kalas den 23e :)

sen svider det att inte kunna berätta om det underbara som kan hända om vi har tur. "gå och dööö"

för någon natt sen hade jag och mia disney matathon. skönheten och odjuret (extra scener), aladdin, aladdin 2, pocahontas.. i love disney. jag och mia fick några väldigt schyssta idéer från några av filmerna :)

igår var det filmkväll och "hemliskväll" vi såg på 300. trodde den skulle vara helt värdelös, och det var den nästan. var väl just just i slutet den var bra. just innan de blev mörkt.  nåja

8e till arbetsförmedlingen! är det någon fler som ska dit då? för jag har iiiingen aning om vilken tid det är, eller vart det är! jag har nämligen tappat bort mitt papper! jag får ju inte posten hit. har inte orkat adressändra eftersom jag trott att vi ska flytta.. ;) skrik till om de är nån fler som ska dit.

jag ska göra något vettigt nu iallafall.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect