Utekväll

jag avslutade min arbetsvecka igår klockan 22. vespafärden hem var hemsk! jag överväger att antingen repa upp den jag har så mycket det bara går eller köpa en fabriksny.

jag känner inte för att skriva ner hela gårdagens bravader, men några kan jag bjuda på! :)
jag jonatan och johan drack här - jag drack ÖL! tack.
när taxin lämnade av oss på statoil på varvet knallade vi genom stadsparken och precis där parken börjar stod det två personer. en kille och en tjej, killen höll i ett löv och sa till oss "kan ni lista ut vad det här är för något??" då han ville få fram att det var något man kunde röka.
johan svarade snabbt: "jajjemän, jag är florist. det där är Populus tremula! det är ett asplöv! det går INTE att röka"
killen såg lite ledsen ut och vi vinglade vidare genom parken och skrattade nästan så vi kissade ner oss:)

nu ska vi (johan är på begravning) åka in till stan och panik köpa något jätte fint.
är det någon som har missat min nedräkning till att vi åker till stockholm?? mr gaaay sweden :)
jag har varit duktig på att iallafall påminna tjejerna på jobbet om att "jaa jag åker till stockhooolm". hahha.
njee jonatan verkar ha blivit något sånär människa så det är väl dags nu:) tror det blir jag bakom ratten.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

gratulationer och utemöbler

jag har fortfarande ingen större lust till att skriva något, har som inte hänt så mycket.
det står väldigt stilla.
jobb igår mellan 14-22 som gick rätt bra trots alla pytte misstag som är lätt hänt.
idag blir det sista dagen denna vecka som har med arbete att göra, blir jobb samma tider idag, 14-22.

jonatan har bilen så jag måste göra mitt val - cykel eller vespan? det är ju så fint väder och jag börjar bli rätt less på att vobbla fram. hundarna om ni undrar, lever.

katten smet ut.
jag kollar fortfarande på hus och har kommit fram till att jag vill bo nära stan, men ändå i fristående villa. det är dyrt! hittade ett fint hus i björsbyn! inte så super nära stan, men ändå. anna har ju bott där och verkar må bra utav det? btw GRATTIS ANNA! hon fyller år idag.men jag får se hur jag gör med hus-grejen.
ett på lulsundet hade varit det bästa som kunde hända! (viss ju ett parhus 50m bort)

imorgon är det partyparty med tipsrundor och alkohol. hoppas anna får tur med vädret. utomhus fest i sinksundet i annas mammas stuga för att sen cykla in till stan och svänga omkring. blir perfääääkt (MNK)

kom på mer saker här, kanske inte var så mycket till torka bara man kommer igång?
utemöbler!
jag vill och kräver en hammock! men jag verkar få vänta med den tills det är REA alt. hittar ett kap.
men det blir i varjefall ett stort parasoll som står rätt roligt :) själva pinnen går inte genom bordet utan går som långt på sidan. det ser ut som att paraflaxen hänger i "taket" :)
solstolar eller baden baden? jag kräver något att sova i! kanske får nöja mig med såna stolar istället för hammocken :/
jag älskar att sova ute. speciellt när man hävt några kalla dagen innan. det finns inget bättre.

nu ska jag och mina röda byxor fundera på matsituationen och se vad vi kan hitta på!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

uppehåll

jag har skippat att skriva något för att jag inte har en aning om vad jag skulle skrivit. inte för att jag har något speciellt att berätta nu heller. det trots att jag var på min första skiftlagsfest! vikariefest har jag besökt men aldrig hela skiftlaget. det var inte heller hela skiftlaget som entrade.. men iallafall några vithjälmar.

jag har varit fotograf/pappatatzi under hela tillställningen och har efter flera timmar lyckats lägga  upp 162st bilder från gårdagen på min pixbox. tror knappast någon orkar kolla på alla 162, men någon bild kanske är intressant. kanske någon ni känner igen?
check it out - öppnas i ett nytt fönster
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

ta tre katter och köra

det blev korta shortsiga grejer :) det blev flygbiljetter till mia i stockholm :) det blev ett par super rosa skor :) det blev en del :)

ja, jag har hunnit på stan, vara i stugan, varaa hemma och jobba en hel natt. jag var rejält trött kring 2 snåret och tänkte hur i heeelvete ska jag palla 4h till!! nåja, sällskap där emot slutet satt helt perfekt. jag fick lite dåligt samvete för att stackars malin suttit i samma travers i ca 4 timmar :/
men imorgon blir det minsann andra bullar, det ska jag lova.

jissa gnäller som en... ja gnällspik. "mjao mjao" och riktigt gnälligt, inte vanligt utan GNÄLL! kattfan är inte värd mycket just nu. ni frågar vad hundarna gör? ja då ska jag besvara eran fråga.
hundarna är båda två i brändön/stugan med mina föräldrar samt prinsen.

just ja, jag får juuu inte glömma :) jag har vari duktig idag (idag fredag eftersom jag inte somnat ännu)
jag har gett tre feta rosor till jonatan samt hans favoritmacka som även är min:) och en tidigt morsdags present till mamma! fan vad snäll jag äär.

M jag är inte klar. jag ska berätta mer. massor här, är het nu, en het liten potatis.
körde vespa till ssab och självklart är de ju alltid något som inte ska stämma. luften i bakdäcket försvann rätt tidigt och jag hade inte tid att vända om. fick hjälp när jag kom fram till fikarummet av veijo som pumpade upp däcket och löste mysteriumet! de bytte en ventil åt mig och jag sa inte ens tack. inte ett ynka tack kunde jag klämma ur mig! imorgon vankas det fika!

mer info kommer nog. men jag ska gå i kojs och kasta in katten i väggen (skämt)
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect

i väntans stund

jag försökte sova så länge jag bara kunde imorse, men det blev inte så farligt länge.
när jag gick ut genom dörren nyvaken och iförd klänning var det varmt! jag bestämde mig för shorts, om man nu kan kalla det för shorts. kapri-grejs? äh släpper det där.

jag fick tag i B och johannes som skulle till stan och herja lite. jag bestämde mig för att följa med, trots att jag inte får besöka mina butiker utan bara sportiga ställen. men om jag känner mig själv rätt så tror jag att jag kan hitta något även där. jag har blivit förälskad sen långtid tillbaka i sweats och jag förtjänar ett par "shortsiga" sånna. samt en adidas :) ja gott folk jag har fått LÖN! :)

flygbiljetterna till stockholm är fortfarande dyra i mina ögon, nästan 3200kr för oss båda ner till fjollis. men man får ha i baktankte att min kärlek är 26år och räknas som vuxen ;) jag är fortfarande unge och flyger lika billigt som jag gjorde när jag fick mens första gången! hahaha. humoren är låg!

jag har bestämt mig för 1000e gången att jag ska bli smal och snygg och därför ska jag cykla till stan, inte ta bilen eller vespan. 10min till stan, hur ska jag orka?! ha. får lite dåligt samvete för vovvar som får stanna inne bara =/ men kl.16 slutar jonatan och då tycker jag att vi ska cykla runt sjön, den vanliga vägen!
nej.. nu måste jag börja fundera på refrängen. kanske ska smyga in till stan lite tidigare och gå på lindex ;)
kom ihåg att det var här ni hörde det först.

respect me

det här har jag gjort idag

idag försökte jag luska fram vart min lönespecifikation tagit vägen. jag provade ringa växeln och ta mig fram den vägen, synd att det var lunchtid då. aja, upp på cykeln och iväg till huvudkontoret i svartöstaden. jonatan och vovvarna följde snällt med. när jag äntligen fick pappret i handen och adressändringen var gjord cyklade vi in till stan. planen var att åka förbi annas salong och säga HEJ. anna var ledig och befann sig i haparanda enligt frida.

när vi ändå tagit oss in till stan tänkte vi miljöträna stackarna som sprungit hela vägen. jag är nöjd.
sen när vi kom hem hivade vi in alla högar som jag siltit ihop på gräsmattan och körde iväg mot kronan. på kronan brann det! men vi fick ändå slänga våra säckar, det brann i ett stort rött hus precis brevid återvinningsdelen. S.. något hette byggnaden.

kollade flygbiljetterna Igen. fan vad dyrt det är att flyga, iallafall för folk över 25år. att alla bra tider är försvunna nu gör Inte saken bättre. jag börjar fundera på om det går att ta sig till mia utan att bli ruinerad? jag vill hälsa på henne, daniel, se nya lägenheten, sola och träffa hennes nya komis som ännu är namnlös, men jag kallar henne för gabby tills vidare :) leguan ödlan gabby :)

seeen.. (jo tack jag har hunnit med en del) har vi åt till gammelstad för att pappa skulle gjuta igen ett hål i vardagsrummet. jag har bara gjort någon sås-grej till kasslern. jag har iiingen aning om hur man gör det där längre. nåja. det smakade rätt okej ändå.

det är väl min dag,
imorgon kl.22 rycker jag ut igen för att jobba natthelgen. 3 dagars jobb på en vecka kan jag faktiskt tåla! hoppas att det blir riktigt dåligt väder ;) mohaha.
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect


nostalgifärd

vilken dag. jag som trodde att jag skulle vara strandsatt hemma fick en vändning när pappa kom förbi. min mobil har varit utan batteri och jag har inte riktigt lagt ner så mycket energi på att ladda den. hoppades mest på att någon skulle göra det åt mig?!
jag har fått tusen saker gjorda - iallafall känns det som så. jag har Äntligen lämnat in min deklaration som jag hållit med pga konstiga saker som ska skrivas med hjälp av ännu konstigare papper! jag kan inte förklara djupare för jag vet inte ens själv vad det är jag har gjort! :)
varit en sväng på båt-säljar-place, ätit och slutligen hamnat i gammelstad. jag fick ta hem vespan!
jag har även fått min cykel pumpad nu! vespan, jag körde personligen hit den och känner mig som nöjd. planen är att ta den när jag inte cyklar och ska försöka att inte ta bilen så ofta.

men när jag skulle köra hem vespan så körde jag genom gammelstad, notviken, mjölkudden, över banken och sen hemåt. när jag körde i gammelstad var det som jag blev 15år (eller hur gammal jag nu var)! det var läskigt. alla guppen, alla svängar kändes.. konstigt. det var som förr, exakt som förr. kruvan vid öhemsskolan där jag tror lotta eller zilla körde rakt fram och stannade på någons gräsmatta :) det var kul :) hahaha.
köra igenom ektjärn och vid karin larssons fd.hus vid kullen.. usch.

njä. slut svamlat. läskigt som fan iallafall.
ska cykla med hundarna och försöka få de heeelt slut, vilket aldrig lyckas.
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect

dyrt med hund?

Så här mycket kostar dig din favorithund under sin livstid:

Chihuahua: 1 039 788 kr

Greyhound: 970 688 kr

Mastiff: 584 966 kr

Boxer: 584 966 kr

Engelsk setter: 580 886 kr

Dobermann: 578 026 kr

Golden retriever: 567 920 kr

Pudel: 537 555 kr

Dalmatiner: 520 333 kr

Grand danois: 488 421 kr

Whippet: 425 723 kr

Border collie: 417 047 kr

Tax: 399 145 kr

Mops: 399 004 kr

Bulldog: 398 535 kr

Beagle: 390 868 kr

Rhodesian ridgeback: 361 571 kr

Jack russell: 308 638 kr


876 558 kr kostar mina hundar mig under deras livstid med andra ord.
Jag citerar:

"Det är inte chihuahuans matvanor som kostar.Utan allt prål ägarna hänger på dem. Kändisar som Paris Hilton vräker ut förmögenheter på sina älsklingar"

"De flesta hundar dricker hellre från vattenpölar och ligger bland soporna än på ett dyrt täcke"

WORD

jag ville bara förmedla det där :)

jag vill bara skryta lite




nellie och skoj går fot brevid jonatan efter kårvägen, lulsundet, påväg hemåt.
sådär.
färdig skrytet! :)


annars har jag klarat av min 61hs arbetsvecka rätt bra. övningskört lite och inte gjort några större tabbar på jobbet. känns härligt. okej, lite till måste jag kanske skryta om. en K2a sa att aarne hade berömt mig :) och att jag skulle ta åt mig eftersom det inte är ofta han säger positiva saker om andra människor.
jag känner mig ändå rätt säker när jag kör nu. förr tänkte jag så himla mycket, var nervös, funderade ut vad jag skulle säga Exakt innan jag ropade något i radion. nu sitter jag och stammar och kallar huv1 för huv2 osv :)

långledighetens första dag verkade bli en regnig dag.
nellie fick sovmorgon, skoj också förståss. men skoj ligger i buren, så nellie fick ligga och dra sig med mig i sängen :) tyckte att hon var värd något när hon skulle få vänta lite på att få gå ut. gullig som jag ääär.

sen har jag fått fnatt på hus. jag kommer säkert inte få flytta in i mitt senaste "ska-ha"-projekt som är en villa på lulsundet för 2,7 miljoner. som hittat? visning på torsdag tror jag. det är föresten huset precis brevid vetrinären, just innan om man kommer från shell. 3 våningar kan man säga, källaren var typ till för att hyra ut eller om man hade tonåringar i huset. kan jag inte bara få huset? snälla, någon ge mig 2,7! tack :)

jag ska mata och kanske matas med lite tur.
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect


vart är älven?

sitter och dumkollar på hus på hemnet, då dök denna bild upp: image93

om någon kan förklara det där med stenkast?
för er som undrar så var det vallvägen i gammelstad.

vi har varit busiga

jissa som ska hållas bakom låsta bommar fick följa med på en promenad med oss andra (nellie & skoj) en liten sväng. tog en omväg till ormberget för att slippa korsa en väg för kisses skull. tänkte att om han får följa med och gå så orkar han kanske inte göra dåliga saker när han är ute själv.
han fick inte stanna ute ensam utan blev upplockad direkt. sen placerade han sig vid dörren enligt bild nedan. bilden är typ fräsh och tagen tidigare idag.
78049-85

igår fick jag besök av mini-me som jag har tagit en bild på hon kommer säkert gnälla över den, men jag måste visa hur jäkla kort hon har klippt sig.
78049-86

med på bild även skoj i ett knä och nellie. bilden är tagen på min ny sopade altan. man kan se infarten också, även den nysopad. jag är nöjd. jag har också krattat plätten med gräs som går runt en bit.
78049-88

när jag pratade om altanen så måste jag väl visa. kanske inte så välpyntad, men jag tycker jag gjorde ett bra jobb. det är granar och träd överallt och det fäller på altanen. jag ska försöka ordna fram dynor, hamock och en grill. just nu ser det rätt tomt ut.
78049-87

nellie förtjänar en bild. jag har börjat fota igen! därför kommer det lite bilder, det behöver inte vara relaterat med texten. men jag tyckte hon var söt.
snart får jag mänsligt sällskap och kanske en bit mat.

jag har fått ett förslag angående kisses försök i holken där. jag undrar om bilden kan visa förslaget :
image92
HAHAHAHA jag har aldrig sett en så jävla knäpp bild. det ska med andra ord föreställa hönsnät runt trädet. resten säger väl sig själv! "LOL" HAHAAHAHAHAHA jag orkar fan inte kolla på bildfan mer! :P




om två timmar har jag bestämt mig för att nattas.
back to work
image91

favoritsysselsättningen va?

jag tänker inte ens förklara vad det där är eller vad jag har med den att göra. jag tar det någon gång när jag har lust. men nu tycker jag att jag har gjort et bra jobb :)
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect

min lilla gubbe

vad ska jag ta mig till? kisse är uppenbarligen en riktig pina utomhus som bara ställer till det för sig. grannarna klagar, tydligen försöker kisse sticka in sina tassar i fågelholkar.
78049-84
men när hyresvärden fått klagomål om kisse och kommer till mig och berättar så..
han hade tydligen också grävt en liten grop hos hyresvärden vilket inte är så duktigt kisse.
han som verkligen verkade trivas här, han ser gladare ut och är mysig! att stänga in honom i en gigantiskbur (lägenheten) vore ju som djurplågeri! men har jag något val? ha honom kopplad utomhus? stackars kisse. jag vill inte heller se att han försvinner, absolut inte. jag överväger hellre en flytt än att säga hejdå till min vän.
78049-83
en katt, min katt - Jissa!
han kommer ju när man ropar in honom. jag har ju ordnat fram ett reflexhalsband med dubbla plingor! jag kan ju inte göra så mycket mer! kan man träna en katt? ge han mer mat så han inte orkar, rengöra kattlådan 5ggr per dag? jag tror inte de gnäller för att de ogillar min katt eftersom de finns tusen kissekatter här! såå.. det är något med min tuss som måste ändras.

finns det någon som har något förslag? någon slags idé på hur man kan göra?
annars vet jag inte vad jag ska ta mig till.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect jissa

and a big hand for..

som ni kanske uppmärksammade så Lyckades Jag få in en youtube-grej och är alltstå exakt lika töntig som alla andra.

sista eftermiddagen den här veckan och den kunde ha varit lite bättre. först när man kommer är det stopp och då menar jag stopp. tydligen var strömlinjen bruten i båda hallarna men kring halv fyra kunde vi börja igen. varför jag ens inbillade mig att det skulle vara liiite bra med plats vet jag inte, för så fel har jag då aldrig haft.
det fick bara plats två högar brevid varandra MAX på både 4an och 5ans sida, grattis sara.
dagen blev inte ljusare för att min travers började rusa neråt och mekare fick komma och hjälpa mig. nej de skulle byta någon del som skulle ta en stund, taaack. nåja, 45mins lunch och sen till 68an medans aarne och våran nya gule kamrat gick ner.
just precis då aarne kom tillbaka så hade jag lyckats på ett magiskt sätt ta sönder vridningen på 68an. vad är det med mig som gör att förbannat alla traverser går sönder??? aja, fick iallafall lift till 56an där jag satt till avlösningen.
kul dag när man normalt ska vara ledig imorgon och Nej, så är jag inte det!
kursgrej imorgon mellan 8-12. 4h borde väl gå ann, men jag vill soooova!!!

nää jag är tro det eller ej, inte alls så less och arg som jag verkar. jag har bara en massa bubblande i mig och har inte haft någon alls att prata med om det. eftersom jag inte vet någon som skulle fatta ett skit av vad jag snackar om. därför tar jag ut det över stackars bloggsnokande/läsare som verkar ta tagit sig igenom det här. usch, nu låter jag verkligen som en arg liten person.
dags att krypa ner under täcker och ännu en gång försöka ge ljudboken en chans. än så länge så har jag inte ens slagit på den igen. jag skyller denna gång på att mina hörlurar är lite trasiga.. bara lite alltså.
hoppas att ni har haft det lite roligare än vad jag haft det.


filmtips :
under ytan
med johanna sällström och micke persbrant. knarkrulle typ, bra enligt mig.
Leo av den där jalla jalla killen

nu är det natten och kom ihåg att det var här ni hörde det först.


respect

Pokerkväll



gör ett försök medd en låt som jag hörde igår på P3 =) tänker direkt på mia!

rubriker är för töntar

jag har sovit lääänge idag. somnade kring halv två och vaknade för 10min sen. har bara släppt ut vilddjuren för att få göra lite behov. matdags och promenad senare, usch jag är trött.

sista eftermiddagen denna vecka. känns bra. jag tycker ändå att sättet jag jobbar på och hur rasterna är fördelade, gör att tiden går sjukt fort. en timme känns som 20minuter. men jag sitterr ju där från kvart över två till 17 snåret, går ner och äter en timme och för det mesta sitter jag till 22 sen. ibland händer det att jag knallar ner 10min och hämtar en väska :) jag har lärt mig att sitta där och uppskatta P3.

jag vill hissa och dissa som rix morgon zoo gör .
jag vill hissa sovmornar och sen vill jag dissa P3 för att de gör precis som rix och spelar samma låtar flera gånger. jag lyssnade på rix 1h igår innan avlösningen och då sa dom: "nyfräsh musik från riiiix fm: nu kommer ny fräsh musik från blue lagoon - break my stride" ........ jag blev mållös.
P3 kör ofta med Maia tjejen som har en cover av the arks vinnarlåt i melodifestivalen för ett år sen. självklart finns det fler låtar, men jag har ingen ork att börja skriva ner de just nu.

tycker att jag mest bara gnäller över saker när jag skriver nu. har jag verkligen ingenting positivt att berätta? jaa, vi ska till stockholm vecka 23 och hälsa på mia, vilket hon är fullt medveten om. inga biljetter bokade ännu så det är väl bara 80% säkert.

mitt läsarantal har stigit lite grann, mest vad det gäller hur många gånger ni klickat. igår hörde jag på radion att de skattemyndigheten, försäkringskassan och andra liknande saker läser folks bloggar. jag började direkt att fundera om mitt höjda "hur många gånger ni klickat"-antal berodde på något som något myndighet hittat i min blogg. men jag tycker väl inte att jag skrivit något helt åt helvete? eller..? jag satt faktiskt och funderade över att göra hela satans bloggen ska kräva ett lösenord för att få läsas. men jag fattar ingenting hur man ens gör det, jag vet ju för helvete knappt hur man får in en sån där youtube-video som 99% av alla puckon här har!!!!
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect!

hundveckaaa

kan man nog påstå på alla sätt som finns just nu! dag 1 av 7 möjliga är avklarad. dessutom har jag direkt efter jobbet (och en härligt tidig avlösning 25 över) åkt till kvantum för att införskaffa juice. nej jag stack inte från jobbet bara för att avlösningen var härligt tidigt.
efter min shoppingtur på kvantum tog jagg bilen hem och försökte lugna ner två exalterade hundar, vilket skämt. tog en promenad till kvantum eftersom jonatan slutade jobbet strax baki 23. skoj i koppel vid min sida och nellie lös. hade båda hundarna fot mest hela vägen. jag belönade vovvarna just efter lulsundskanalen med att de fick springa lös hur de ville, och jäävlar vad de sprang :)
trodde aldrig jag skulle få de lugna efter dett där, men skam den som ger sig!!! lika fint resten av vägen! stolt som en tupp var jag :)

just det, anledningen till att sitter här med tangentbordet i knät beror på att jag känner mig skrytsam. jag har nämligen lärt skoj Skall. det tog kanske.. 1-2minuter. nellie ska aldrig få veta vad det ordet betyder! jag testade även att låta skoj lägga sig ner och få belöning, sen sitta, sen skall och så vidare. hundfan kopplar!! sen om hon förstår imorgon vad jag vill återstår att se. men hundfan fattar!!!!! (hon är ingen fan egentligen, jag är så uppe i varv nu:P)
njepp, nu blir det sängen och kanske en ljudbok. måste någongång ta mig igenom stieg larssons första bok i den där serien. jag lägger all skuld på uppläsaren som låter så förbannat tråkig!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect magdalena graaf

en liten sväng

raderade det tidigaree inlägget eftersom jag hade tänkt att skriva mer nu.
för er som inte ens vet om det tidigare inlägget tar jag allt från ruta ett.
jonatan jobbade kväll igår och jag tyckte synd om mig själv i vanlig ordning. helt själv satt jag som en annan alkoholist och drack öl och försökte desperat få någon att prata med. efter att ha terroriserat större delen av min telefonbok kom frull hit. han var minst lika glad att se mig som jag var över att se honom igen!
en liten stund senare kom daniel med två kompisar och efter 15min till kanske, så kom jonatan hem från jobbet. jag skulle promt till magma/delUXE, sagt och gjort.
försökte få tag på anna eller max så jag iallafall skulle slippa stå i kön som aldrig ville ta slut, men var dömt att misslyckas. vakterna var inte heller så spännande eller hjälpsamma. "max säger du, men det har du vid shopping" daaaahhhh.. så lågt.
efter att jag tagit mig in genom kön började sökandet. anna skulle hittas!
hittade sanna som det tog evigheter för mig att fatta vem det var! :) annabenas kompis sanna var det by the way!
men anna hittades, även frida och hennes kompis sanna. jag var som nöjd. försökte ta några steg på dansgolvet men jag försvann iväg i natten. min mobil var helt död och jonatan kom på sekunden när jag gick ut till våran mötesplats. han var gullig nog att hämta mig mitt i natten.

att jag sen mår som jag gör dagen efter får jag väl leva med. kommer dröja ett bra tag innan jag svansar ut igen. mest pga jobb. hojaa =/ hundveckan börjar imorgon =/ jag orkar inteeeeeee.
varmt och jävligt. usch. ska se någon film daniel har tipsat mig om och hinka cola!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

the dog whisperer

78049-80
jag har ordnat så jag har båda DVD-filmerna med caesar millans "mannen som talar med hundar". jag har hunnit ta mig igenom hela första DVD:n som är två skivor! kl.12 idag skulle jonatans kompis springa ett lopp och passerade lulsundet. vi gick ner och försökte hejja på honom så han skulle vinna.
på tillbaka vägen försökte jag tillämpa det jag såg att caesar tipsade och visade om koppel. nellie behöver man bara träna med, hon har rätt "sinnesstämning" hela tiden. skoj däremot, ingen pejl på något.
jag placerade halsbandet som man gör på utställningar och började traska på och ryckte till i kopplet varje gång hon gjorde något tokigt (nej inte hårt, men så hon märkte det) efter några meter åkte hennes öron bakåt som caesar sa att de skulle göra och  hon trampade på duktigt vid min sida.
båda vovvarna går ju lös hela tiden så det kanske var bra att öva med koppel.

jag satt och tittade på alla tusen bilder vi har på datorn, hittade en lustig en på skoj när hon är plutt.
78049-81
fast så pluttig är hon kanske inte. 2007-11-12 är bilden tagen.
image82
där är hon kanske mindre? :) yngre iallafall! haha.
att den där lilla larven lyckats lära sig något, och att Jag lyckats lära henne något är jag stolt över :)
jag trodde att jack russells skulle vara äckligt envisa och vägra att man sa och ville att de skulle göra.
små skällande hundar som bara vill springa runt i cirklar hela dagarna :)
men inte min skoj :)
nu är det frukost-time för alla.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect


finally!

sista natten är äntligen klar och utsövd! dessutom var det en nästan problemfri natt, bara aarnes travers (68) som stod pakerad halva skiftet. orsaken kunde inte ens mekana berätta för mig. men i övigt inga dundertabbar :) puh!
lite segt att sitta avslösninge hela tiden, men de blir nog bra tillslut. lite segare när avlösningen kom 10 i, är ju van att inte ens se avlösningen :när den kommer :P

nyduschad och fit for fight om 30min ska jag pinna in mot stan i en av mina nya inköp! jag tycker att jag är värd någon form av mat på stan, min favvomacka på mat&prat hade inte suttit helt fel nu :)
nu är det dags för piff. kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

jobbsnack

jag har tidigare skrivit om hur jag tappade ett röd ämne på huv5 och på rullbana 4. jag trodde att jag hade gjort min beskärda del i att göra riktiga tabbar.
självklart var min tid inte över. inatt var den värsta natten, jag svär.
natten började lugnt med två traverser i svalen. jag och aarne körde på och det flöt på som vanligt törs jag påstå.
när jag sen skulle köra sista passet till avlösningen kommer satte jag mig i aarnes travers, mest för att jag inte orkade gå runt hela adjustaget.
första ämnet som jag skulle plocka upp från rullbanan var kring 13meter långt (11 brukar vara rätt OK) och sjäälvklart ville inte lyftet fungera så bra. för att inte blockera rullbanan totalt lyckades jag flytta det högst upp på en hög. där ifrån släppte jag ämnet för att föra oket (saken som tar tag i grejen) men jag kunde inte lyfta. fastän jag hade släppt allt och bara skulle köra solo. TACK!!!!!! bara att börja ropa, båda strängarna fick sakta ner och veijo kom till 56an. stackarn, han ska ju fan inte sitta avslösninge. efter många svordommar lyckades jag parkera traversen där den ska stå. gick till veijos travers och skulle släppa ner honom. klockan var ju nästan halv!
Näää då går den traversen sönder och som jag tolkade det var det hyrdalolja på vissa bitar där nere. happ, tillbaka samma väg jag kom och upp i en trasig travers. börja köra, vejio gick ner.
under den här tiden så hade inget ämne lyfts bort från rullbanorna och det var KÖ!!! när jag började få ordning på rullbanorna så kom gjutlådetraktorn. jag sa att han kunde åka eftersom jag tyckte att en travers gick att köra med. återstår att se inatt om det var rätt beslut. jag tyckte jag var smart. varför ska traktorn stå där medans  traversen kan fixa? även om den är trasig? sen ska ju dom bitarna in igen dessutom. tyckte det var rätt bra beslut.


okej, inget mer jobbsnack. jag var tvungen att få det ur mig. men jag har som inte gjort så mycket annat så jag har inget annat att skriva om. jag har inte ens varit ut med nellie och skoj. jaa, när jag kom hem imorse, men inte nu.
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect

jag är värd det här

jag har precis varit på konsum och hämtat ut mina små fynd.
jag är lite små nöjd :)
78049-79

silvrig sak som jag tycker hade passat bra på fest.
är lite orolig över att jag ser fetare ut än vanligt i den.. men det återstår att se!

78049-78
gillade den där direkt, känns bra :)
78049-77
jag beställde bara kjolen. tror den behöver fållas upp en bra bit.
jag är ju inte den långbenta tjejen i gänget om man säger så :)



sen måste jag ju skriva ett stort grattis till Daniel som idag tog sitt körkort utan att uppkörningspersonen hade något att klaga över  :) jag är stolt över att kunna säga att jag känner honom! tror dessutom mia svävar på moln just nu :)
näpp jag ska lägga mig och ta en powernap så jag orkar med vad nu den här natten kan komma med!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

men kuuul

andra natten avklarad - two more to go!

(varning för jobbsnack)
eftersom 56an stod pga vajerbyte så hade vi bara en travers under hela natten. vajerbytet berodde på att någon hade lyft åt helvete för tungt. iallafall, en travers. visst det går väl undan, men segt. köra en timme - sitta två. nja jag törs inte uttala mig för mycket om just det, men det kändes så.
grejen jag vill komma till:
68an är inte så kul ibland, ingen broms på trallåket och lyftet kan gå och hänga sig. sjääälvklart så började det leva sitt eget liv när jag satt.. satt gjorde jag, fast ovanför 4ans rullbana! där jag även tappaade ett ämne!!!! men jag tog mig lös. jag körde iväg ihopp om att jag lyfte nog högt. jag tog mig sen över de allra högsta högarna och närmare mig huven (japp det var huvjärn). tror du inte kranfan tappade greppet om ämnet och BANG ner PÅ en huv??? men goddag yxskaft.

jag ville bara berätta det för er.
nellie och skoj är föresten och terroriserar daniel som försöker sova innan han ska försöka göra något viktigt här i livet! mer om det blir det kanske efter min skönhetssömn.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

Kisse knäpp

långledigheten som kommer efter att man fullgjort en förmiddagsvecka är enorm. från torsdag kl.14 till måndag kl.22 är en lång tid. jag våndas över att åka tillbaka och försöka jobba 4 nätter!
det jobbigaste med nattveckan är att man vet att hundveckan väntar en precis bakom hörnet - jag hatar hundveckan. mest för att det är en förmiddagshelg som de grand final.

i lördags blev det förfest här som planerat. kl.14 började jag mitt marathon samtal med mia som avslutades efter två öl kring 18tiden om inte senare. iallafall:
björn avstod från de alkoholhaltiga dryckerna och fick vara chafför kvällen till ära. jag har ingen pling på vart man tassar ut och följde därför med strömmen. strömmen ledde mig till olivers, men där kändes det inte bra. var nästan att man kunde kolla sig över axeln och träffa mamma och pappa där? eller iallafall någon i samma ålder. njä, en snabb öl där inne och ut.
vidare in på cleo, cleo är ju alltid samma. jag gillar inte riktigt cleo, men jag hade kul ändå. det var lite folk eftersom kön till magma var oändlig. det måste verkligen gå bra för max nu :)
träffade lite bekanta ansikten och försökte få till stegen på dansgolvet. jag gillar inte det där med att dansa. jag har inte riktitg förstått grejen? stå och trampa på ungefär samma ställe i flera timmar? smaken är som baken.

min baksmälledag var väl hyffsad. bland de bättre dagar jag haft törs jag påstå. men ändå bakis.
vi åkte en sväng på storheden med nellie i bagaget! åkte förbi ö&b och biltema för att införskaffa tennisbollar. efter att ha sett rent hus på tv3 så ville vi tvätta :)
utanför biltema kom skoj! frills föräldrar lånade skoj från i lördags till söndag. så under lördagskvällen (eg. fr. kl.15) var det helt djurfritt i lägenheten. bara jag som var hemma :/ fy satan så segt.

men nu när alla är hemma igen känns det som vanligt. grejen är bara att nellie har blivit fet! hon är tjock!!! jag vet inte vem (piiik) som kan vara ansvarig! men nu blir det diet och springa brevid cykeln ett tag för den här madammen! hon är så trött, hon bara ligger ner inte alls nyfiken längre. bajshund.
skoj har fått lite kött på benen och har bara två lägen - av och På. galna hund!

sen tror jag att det är något fel på kisse the cat. jag borstade honom härom veckan.. och nu i dagarna märkte jag att det är något fel på hans päls. typ mellan nacken och ryggen på katten. det mjällar som satan och han tappar hår? det första jag tänkte på var Skabb. jag var och pillade och huden har som flagnat och på huden sitter pälsen och huden var lös.. så jag testade dra lite :( han fick inte ont! men fyfan .. det ilar i kroppen när jag skriver om dett nu. jag ska försöka hitta ett koppel och borsta honom igen och se.

kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect my cat

smarta hundar

imorgon blir det.
vi har förberett en liten fest här imorgon. ska bjuda på mat och inte vilken mat som hellst! kring 19 tiden idag åkte köttbiten in i ugnen! tjälknöl tror jag det ska heta, och något med älg! haha jag kommer att ha nedräkning tills imorgon kväll då jag äntligen får sätta tänderna i köttet!

var precis och hämtade en till liten kotte från stan som fick assistera oss i diverse grejer. fast nu efteråt skrubbar de rent i toaletten :) haha, fyfaan vad skitigt!!!! jag törs inte skriva vad som har hänt för att jag inte vill avslöja för mycket!! :) skoj var iallafall riktigt nyfiken men fick tyvärr stå i dörröppningen med mig.

nellie och jissa är fortfarande i med mamma och pappa. det är sjukt tomt här med "bara" en hund. tror att det är lite bra för skoj att vara ensam här med oss också. lära henne att hon är en egen invidid och inte bara följa och härma nellie. 7 månader gammal btw :) hon ligger och myser i bädden! bädden ser enorm ut när bara lilla skoj ligger där!
men det är ändå tomt, ingen kisse som jamar stup i kvarten! jag kom på mig själv igår kväll att jag fick panik över att kisse hade varit ute hela natten eftersom jag inte hade minne av att ha släppt in honom - vilket jag alltid gör (tror jag). sen idag när jag ropade in skoj så är jag van att ropa på båda samtidigt.. men.. kom på mig själv. tomt. men jag att hon snart kommer hem igen. säkert på söndag kommer mina småttingar hem igen :)

på tal om skoj börjar jag märka att hon växer. hon lyssnar när jag ropar hennes namn och springer inte ut från altanen när en hund eller cyklist eller något alls åker förbi. hon kan däremot skälla lite. jag försöker jobba bort det! hon står iallafall inte och skäller som en blådåre hela tiden.
smart som fan verkar hon vara också! hon Vet när hon gör fel. hon hade bajsat inne i köket och jag såg det och skulle ropa på henne. hon gick direkt in i buren och vägrade komma ut. jag lockade bara på henne, sa ingenting alls negativt. men hon hörde väl på rösten och när jag skrek till jonatan att hon hade bajsat.
läskigt. men små hundar verkar ju ha en del i huvudet :)

kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

inte igen..

förkyldningen sitter i. det var verkligen tur att jag var ledig idag, det hade inte varit värt pengarna att sitta där och må såhär. igår efter jobbet gick jag och tog en power nap på en timme kanske, vaknade utav att jag hade riktigt, riktigt ont i magen. "uppe" på magen, typ vart magen börjar (jag hoppas att någon kan ge en förklaring) som ett bälte i magen som gjorde ont. pillade i mig ipren och hostmedicin på piller och väntade.

ringde mamma och berättade hur jag mådde, om de senare kom hit för att se om jag levde eller för att låna duschen är ingenting jag ligger sömnlös över. de tog med sig jissa och nellie tillbaka till stugan,så just nu är det bara jag och skoj som ligger i soffan.

för att fortsätta gnällandet (jag är inne i ett flow) så börjar jag bli riktigt less över hur min kropp är på morgonen. okej att jag knappt tar mig ur sängen pga ryggen, men när benen börjar domna bort så man får "cykla" för att de ska gå att stå på.. det känns lite jobbigt. (cykla = trampa i luften)
jag hade en liten idé på att cykla på riktigt en sväng med skoj så hon får röra sig lite, kanske en kortis runt lulsundet bara.. men jag fårse. om det inte skulle hända så lägger jag all skuld på min hälsa och min hals!!!

sen är det planerat att skoja till det lite på lördag. vilka vi blir och vart är inte bestämt riktigt ännu. men om jag ska gissa så tror jag att det blir här! hoppas det blir fint väder och att jag blir frisk så ska jag fan i mig cykla in till stan sen :) haha fast då blir jag väl säkert sjuk igen :)

jag tänkte lägga in lite bilder, men kameran verkar vara i bilen. bilen är med jonatan.
kom ihåg att det var här ni hörde det först.



respect

valborg

ingen majbrasa för min del. jag har jobbat tills idag, inte sovit ut på 4 dagar.
även om jag inte fick se en majbrasa så blev det en vanlig brasa, på bälingeberget. Mm.. bälingeberget. johannes brighta idé som jag svor en dutt över på väg Upp till berget. Mm.. en bit att gå ja. Mm.. snö och kälen höll inte så bra på alla ställen nej. Mm.. en liten bäck av något slag, ja varför inte? Mm.. gissa vem som var genomblöt och idag sitter och hostar tills hon spyr? - Jaaag. det är otroligt synd om mig (visst är det kul att läsa om mitt gnäll va?)
två stycken om inte gnällde var nellie och skoj. hur kan man ha så mycket energi??
aja, ska sluta skriva så jag får sällskap.
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect