2009.12.31. v.53(?)

what´s up med vecka 53? jag blir mer snurrig än vad jag redan är!!

igår kväll städades det rätt rejält och jonatan bakade en jävla monstertårta. jag lovar att fota den, men det blir inga bilder föränn min riktiga dator är tillbaka, det tar för länge och mitt tålamod tryter (om jag använder det här racklet)

jag är rätt ny uppstigen och jag fick lite panik över att hunden måste ut. tror ni ens att den själv har stigit upp?? slö hund.
jag känner mig dock lite stressad. jag ska hinna gå med hunden, gå till bowlingen och duscha innan 19.00. ja, även att försöka ta på sig något slags face och en peruk. 

ryck ryck ryck.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect 

tour de tuna

jag borde sätta igång med storstädningen! jag borde försöka få hit resten av våra köksstolar från björx. jag borde lägga ut vaxduken redan nu + inläggningsskivan. men jag hinner. bara jag dammsuger så känns det relativt färdigt här. det blir trots allt nyårs firande på tuna :)

men det kommer bli snoor kallt att pinna ut på isen kan jag säga. jag måste börja bygga ihop en väska till skoj också. hon kommer fan frysa ihjäl annars. någon som har en värmefilt? tänkte smälla ner en sån i en större väska så hon iallafall överlever. nellie är mest troligt påväg eller redan anlänt till stugan där uppe.

ikväll ska monstertårtan bakas. paradtårta med 1kg blockchoklad och massa annat flott :) jag är grymt sugen på att göra potatismedaljonger till middag. de var så grymt gott när vi blev bjudna på det för ett tag sen!!

jävla fan. jag måste göra ett ryck. åtminstone dammsuga!
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect new years eve!

2009

det känns som att jag bör skriva något om 2009.
ej i kronologisk ordning.
• vi flyttade i vanlig ordning, den här gången från knöppel till tuna.
• jag förlorade en av mina bästa vänner.
• jag omplacerade min katt :´(
• sålde bilen
• vinkade iväg linnea till usa.
• hälsade på mia i stockholm och fick se lisa ekdahl.
• blonderade mig bara för att bli brunett igen.
• var på klassträff
• blev grymt avis på viktorias familjs nya hundvalp.
• fick börja gå hos sjukgymnast.

och massa mer.
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect

måndag 09.12.21

shiiit.. det snöar ju ute! jag var upp inatt och drack lite mjölk och uppmärksamade att det snöade. jag trodde inte att det fortfarande skulle snöa när jag jämrande kröp ur sängen idag. jag är hel nöjd, precis lika nöjd som resten av luleå.

jag har varit till min bank på örnäset, frågade inte varför jag inte åker till gammelstad istället men nu är det så. påvägen dit var det några bilar som stod stilla med varningsblinkersen på. hihi

skinkan åkte in i ugnen igår och är Inte uppäten av något slags djur. dock fick skoj smaka lite skinka bara för att nellie tröck i sig den förra skinkan. inte så bra idé kanske, hon blev dålig i magen och hade skitit inne. slutsats: ge inte skinka till hundar.

vi (läs jonatan) har fått något ryck och hängt upp lite grejer i köket! det börjar kännas ännu mer hemma än vad det gjorde tidigare. jag som redan tyckte att det kändes som hemma :) nu är det bara vardagsrummet kvar. he he he he he he he.

nu koka min rosenpotatis (ja jag trodde att matpotatis 5kg från ica nazi skulle innehålla vanlig brun potatis) och äta fiskpinnar. fuck vad gott!!! jag ska försöka hålla mig lite från julmaten så jag inte föräter mig på den! ska ju trots allt äta på onsdag och torsdag! jippikayey!
det återstår bara att se hur jag ska bestämma mig över juldagen! antingen här, tuna, eller på knöppis! :)

kom ihåg at det var här ni hörde det först


respect the snow!

fjärde advent

fjärde advent och fyra dagar kvar till julafton, tre dagar kvar till lilla julafton.
lite julstämning har jag ändå i kroppen. vi klädde ju trots allt granen igår! självklart i gammelstad, här finns det ingen gran! jag fick med mig hem lite julgrejer också. sånt där jag hade när jag var liten! :) ljusstakar och sånt.

jag börjar bli grymt sugen på skinkan som ligger i kylen och väntar på att åka in i ugnen. jag vet inte om jag törs börja pilla i den själv? hmm. jag vill äta mina prinskorvar, skinka och potatis till middag! köttbullarna får ligga på is till på onsdag tror jag.

ska gå till kvantum snart tror jag. vi har ingen senap till skinkan.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

vinden har vänt

jag ringde mia och frågade varför hon hade gömt mina pengar. jag har ju varit så jävla smart så jag har "gömt" för mig själv 300kr som jag fick i födelsedagspresent, bara för Att. bra att ha i slutet på månaden eller om kortet är trasigt. MM.. smart idé, om man inte är för smart för sitt eget bästa och gömmer skiten för bra! jag har faktiskt sökt i flera omgångar, övriga dagar utom denna.

iallafall,
jag ringde till mia och frågade henne vart de kunde vara. vi sökte (hon dirigerade och jag var en robot) men nej. tillslut gav vi upp och mia lagade mat (hemma hos sig)
när jonatan och skoj kom hem så hjälptes vi åt (för tusende gången) att söka.
självklart hittade jonatan pengarna direkt, på ett FÖRBANNAT SMART STÄLLE!! pengarna låg i ett gult kuvert nedkilat mellan frysen och en bänk = dra fram hela jävla frysen för att få fram kuvertet.

ni ska se hur det ser ut i garderoberna efter att jag dragit genom dom i jakt på storkovan.
jag ville mest hitta pengarna för att patetiskt nog ville jag verkligen ha en flaska rött. men det är en dag imorgon också. ska ta en tur till storheden (utan ryggsäck :() och kolla lite (BOBO)

__________________________________________________

jag måste tillägga om hur hundhelvetet mår. hon mår suveränt. skiter minst 3ggr när man är ute istället för minst en miljon. däremot var nog väääldigt väääldigt nära att åka ut GENOM fönstret när hon sket inne. jag tänker inte dricka choklad milkshake på vääääldgt väääldigt länge. got the picutre? ;)
om inte jag kan dricka det, ska ingen dricka det!!!! MOHAHHAH

jag nöter ugly betty rejält nu, vill bara att det ska ta sluuuut. fan vad jag vill slå bruden i bakskallen!! jag börjar dock få lite panik över vad jag ska se sen, samma visa varje gång.
weeds kanske? tredje säsongen av 24 bara för att ha sett det. criminal minds kanske, men inte alla. pallade inte ens csi. bara ncis som jag orkar nöta, allt annat kan fara och flyga.

nä, ut med hundhelvetet snabbt nu. hör hur hon reser sig upp ur den trasiga, äcklig bia-bädden. (som jag btw måste köpa en ny till löning, byebye money)
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect


ÅÅÅÅÅÅ

igår åt nellie (jag tror inte skoj ens fick smaka) upp hela min nygräddade julskinka. jag hann inte ens skära i den!! måttligt roligt. hunden har druckit vatten som ett sepe, kissat sönder köket samt skitit som ett svin. SÅ GÅR DET!!! jag tycker inte synd om henne för fem jävla öre. bra tid att trycka i sig en skinka också! det är ju varmt och skönt ute, får fan kuta ut så fort hon ens tittar mot dörren. jag tar det säkra före det osäkra.

en annan grej är att jonatan har sagt sen den första december att "imorgon" ska vi flytta ner grejer i förrådet under huset så man kan använda det inne i lägenheten lite bättre.
nu blev jag arg, riktigt jävla förbannad och kastade ut grejer från förrådet. jag blev lite små sugen på att fixa till där inne, typ måla. jonatans polare har flyttat till en exakt likadan lägenhet några meter bort, och i det förrådet är det målat grönt. det blir nog inte grönt i mitt förråd, men jag måste fundera ut något. fräscht ska det iallafall kännas.

nu ska jag äta skav för tusende gången den här veckan(månaden)
när ska jag sluta vara så jävla förbannad?? saken blir inte bättre av att mitt visa-kort är jävligt borta just nu. jag har en stackars cigg kvar och FORTFARANDE INGEN JULSKINKA :(
kul fredagskväll va? ge mig en flaska vin eller dö.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

julklappstips!



fjällrävens KÅNKEN. jag gillade maxi versionen allra bäst, istället för den klassiska kånken.  jag har kollat efter maxi väskan på blocket och tradera säg 2-3 ggr i månaden och bestämmer mig nu för att lägga in den på önskelistan. har redan googlat klart på väskan.
klicka här
visst är jag snäll va? jag skulle placera den gode högt på önskelistan, just under trimmen till skoj ;)
(japp, jag vill ha en svart väska!!)

kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect fjällräven


film film film

okej, andra kvällen i rad som det är film på schemat. men det känns som att vi inte gör något annat. det känns som att det är en massa måsten, typ någon gång helst I ÅR : stoppa ner grejer i förrådet.

kylan har äntligen(!!) nått oss nu. jag är överlycklig! det är lite mysigt att kränga på sig täckbrallorna och ge sig ut med tjejerna. jag kom på mig själv att gå längre än vad jag brukar göra. tror det beror på att det känns stökigt att ta på sig så mycket kläder och bara gå en liten stund, då är det väl lika att gå lite längre?

skoj fick ha på sig sin jacka också. hon såg inte alls ut att tycka om den här inne, men väl utomhus var det ingen skillnad på henne. hon sprang omkring som ett sepe precis som vanligt. jag önskar mig en jacka med ben till henne i julklapp.

det börjar kännas nu att man är utan bil. inte för att jag är speciellt van annars att ha den, jonatan tar den alltid till jobbet ändå. jag går ju fan överallt ändå så. ska försöka gå till gammelstad nån dag här framöver.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect the cold

bättre sent än aldrig?

nu ska jonatan få se andra filmen av stieg larsson, flickan som lekte med elden. jag tyckte inte den var speciellt bra, men smaken är som baken.

jag har fått lov att laga middagen idag. typ det enda jag klarar av att göra - kycklingpasta. denna gång med spagetti istället för den vanliga snäckliknande pastan. när jonatan var i tvättstugan smög jag ner en vitlöksklyfta ;) jag undrar om han vågar lämna mig obevakad fler gånger, mohahaha!!

mot julen ska det bli mysigt att få äta julbord och fira julen tillsammans. lite trist att han missar kalle bara :/ men jag ska försöka vara nöjd över att han är ledig från 15.15 och resten av kvällen! :)

nä, nu ska vi slå på filmen innan Någon somnar ;)
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect the snow

IIHH :)

som flera flera andra människor har jag läst på aftonbladet om den där amstaffvovven som norge ville avliva. jag var för någon minut sen inne på aftonbladets hemsida och blev jätte glad över att vovven verkar få släppas! (länk) jag tjöt faktskt till lite för att vara helt ärlig!

jag skulle aldrig skaffa en sån vovve själv, men jag är glad över att den får leva och jag hoppas att ingen gör samma misstag igen. jag känner mig lite lättad över att mina tjejer inte ligger i närheten av att få ligga på en lista över förbjudna raser i något land. staffen är ju mer vanlig än labradorer så jag tycker norge kan ändra på sina töntiga lagar.

over.


varför gör jag såhär mot mig själv?

jag fick något ryck för några dagar sedan och laddade ner "final destination", i tron om att det var samma film som jag såg för ett gäng år sedan. ni vet, folk i american pie åldern ska åka på klassresa till typ frankrike och killen får någon slags motvänd flashback och ser kraschen före det sker. MM.. ni vet.
men när jag sedan slår på filmen (efter att ha pratat ca en timme på skype med linnea och hennes kille Och jonatan ligger och sover för lääänge sen) så upptäcker jag att det inte är samma film:

1) tjejen från oth (quinn) är med
2) det är ingen jävla flygplanskrasch.


men jag sitter kvar, övertygad om att det inte är någon fara. sure. jag Vet vad jag kommer drömma om inatt.
jag är Så nära att se om min nya favoritfilm (eternal sunshine filmen) för att få lite sköna drömmar istället. men jag är ärligt talat för trött för det.

3) när jag såg filmaffishen/framsidan dvdn (om jag hade hyrt den) såg helt jävla galen ut. det gör mig ännu mer rädd. klicka på länken där uppe så kanske jag får lite sympati.

ALLTSÅ. varför i heeela helvete sätter jag mig mitt i natten och ser en skräckfilm - ensam?


hundhuset mm.

jag har hunnit med en hel del idag känns det som, trots att jag sov rätt länge.
jag har:
handlat
ätit julrelaterat i gammelstad (helvitto vad gott)
och varit till hundhuset.

det var inte alls många hundar ikväll på hundhuset och jag fick tips av isabell om servicevovve-grej. jag skrev genast upp mig på listan och de ska höra av sig senare. jag ska testa båda tjejerna och hoppas att båda klarar. nellie känner jag mig säker på, men skoj. det hon kan falla på (jag har ingen aning om hur testerna går till) är att hon gärna hoppar upp i folks knän/famnar utan att fråga om lov. hon är inte aggresiv, matilsken, hundilsken eller liknande. men jag hoppas det går ändå. får väl börja små träna hemma på komando varje gång hunden ska upp.

efter hundhuset åkte vi till björx och lämnade igen bilen. när vi kom hem till skoj som varit hemma själv gick vi ut i samlad trupp. säsongens första vurpa för min del, INTE kul. det är fortfarande ömt och jag har ont som i höften och ryggen, ofta det händer! jag ska ta lite knark och sen halta in i vardagsrummet. får grymt ont av att sitta här och skriva kan jag säga. (ja, det är dags att tycka synd om mig nu, inget annat! jag jag jag)

kom ihåg att det var här ni örde det först


respect the ice

09.12.12

jag tänker inte skriva något om idol, jag är för arg! jag är fortfarande arg över att det var calle som fick stå i globen istället för tove.

igår var vi och åt kyckling i gammelstad. jag mår som jag förtjänar idag, lindrigt.
jag borde skutta i duschen, men jag har ingen lust eller ork. det är hockey ikväll och jag är verkligen inte på humör. jonatan jobbar dessutom lite extra och slutar jobba 19.

jag är riktigt förbannad över att jag har tappat bort pengar. jag som skulle vara smart och "spara" pengar som jag fått i födelsedagspresent är totalt väck. jag hittar inte mitt kuvert någonstanns! har jag varit för smart för mitt eget bästa och gömt det så pass bra? det är inte sant.
jag var så fruktansvärt sugen på grillad kyckling och färsk pasta så jag höll på att gå av, numera är jag bara förbannad. en fanta/cola/julmust hade också suttit bra just nu. jag börjar bli less på mjölk.

på måndag blir mini-me 19år. nu kan jag börja hålla med om att hon är gammal. jag minns ju faktiskt att jag själv varit 19år och tror ibland att jag fortfarande är 19år. snorunge!!!
på tal om snorungar så har hon dragit hem precis.

nä jag ska blanda oboy och se klart säsong 1 av ugly betty! det är nog bara 2-3 avsnitt kvar nu! men efter att ha sett entourage är bettan inte riktigt så het :) kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect me bi***es


luleå vs timrå (skriken från vardagsrummet)

ropen från vardagsrummet in hit till köket har aldrig slutat. medans jag har pratat med linnea på skype har hon skrattat ikapp med mig :)
"hooohooooo... NEEEEEEEEEEJ"
"VAAD.... VAD.... VAD... NEEEEEEEJ"

jag har stora problem med facebook just nu, riktigt stora! jag kommer ingenstanns. är jag ensam eller beror det på att det är högtrafik? världsproblem.
jag har börjat återhämta mig nu och funderar på att se eternal sunshine of the spotless mind. jag hade en skön dröm om det, därav suget att se filmen.
jag fick dessutom sjuka cravings inatt efter grillad kyckling och färsk pasta, vilket jag Ska tuggat i mig innan veckan är slut.

idag har jag och tjejerna grillat korv i brändön med pappa. lite trist att komma dit kring 16.00 och det är bläcksvart! ett minus att det inte var snö och att gräsmattan var mjuk :( men korven smakade bra! :) jag vill bara få hit all snö, att älven ska frysa till och sen åka ut med skidor/skridskor och grilla!

nu ska jag se hur det går i matchen, misstänker straffar!
kom ihåg att det var är ni hörde det först


respect my wishes

jag tror det är finalen

jag törs inte lova något.
men det ialafall blir inget från mig på ett tag nu.
god jul och gott nytt år!



respect me

grattis!

grattis till mia :)

3:e december

torsdag.. vad man ska med torsdagar till kan man nog fundera länge på. jag har vaknat för bara en liten stund sen faktiskt. jag var riktigt trött men tvingade mig själv att kolla klockan. man kan inte sova såhär länge, det går inte. jag kan inte vända dygnet när jag ska på mitt sista möte med sjukgymnasten! skööönt.

jag och sistaah var stabila och simmade igår. hon har alltid varit bättre på mig på allt vi gör och självklart simmade idioten om mig ett antal gånger :)
jag fårse om jag simmar senare idag igen. var inte så farligt att åka dit trots allt. hur som helst så ska jag åka dit imorgon efter mitt möte. är det starten på ett nytt liv eller bara ett nytt ryck?

jag har inte följt julkalandern på tv i ren protest. jag funderar på att se en gammal julkalander. typ teskedsgumman, trolltider, greveholm.. ? tips?

tjejerna ligger fortfarande i sängen och sover. jag fattar trodde att dom var i sitt esse nu och är pigga och vill ut ut ut hela tiden. men icket. snozzisar är vad dom är! skoj har väl inte ens öppnat ett öga ännu!!
nje. ska kolla vad det finns att äta före jag pinnar ut.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect