du måste ha fart för att komma framåt!

den här morgonen har jag latat mig! låg och funderade samt små drömde lite. drog iväg ett sms till annafena som hade fullt upp med att ordna med turkiet-resan! växla cash och sånt där.

"no-name" ringde och skulle komma förbi lite senare. jag ska pinna ut med hundarna innan det är dags för besök. "no-name" skulle bunda lite först. coolers. (jag dör inombords)

ut med tjejerna and theen?? jag borde fotografera mig så jag får ett nytt körkort. är lite långsamt utan ett vanligt leg. ska nog ta och ordna ett vanligt leg som de utan körkort "kör" på. men jag vet inte hur man styr upp det? posten? banken? huhh? google.se!! :)

kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect webbradio!

thick as thives.. idol!


i kändisdjungeln vann inte pippi utan en bonde. okej.
i idol är min favorit ute, hur mycket favorit kunde hon ha varit eftersom jag inte ens vet namnet på tjejen? :) nåja, hon var grymm.
min nya favorit är :

jag är med stor säkerhet inte den enda som lägger sin röst på henne. hon och tjejen utan namn var mina favoriter. jag har ingen karl-favvo ännu. kanske den där... (galen namn-chansning) erik? han med igelkottefrilla.

nu är jag väl en idol-nörd. officiellt. eller, tv4-nörd. jag skäms inte en gnutta! jag är en stolt nörd! (törs mest skriva ut det pga mitt otroligt höga läsarantal) KOM IGEN NI VET ATT JAG SKÄMTAR!

...och sistaah och annafena som pyser till turkiet imorgon. vilka små råttor! jag är inte ett dugg avundsjuk! inte en dutt.. :) for real är det kul att de åker iväg igen! om jag inte minns helt fel är det en liten anniverary som firas. typ 100 år som förlovade och 150 år som vanligt hålla i handen/puss grej.

nu över till något annat. thick as thives resenseras imorgon. för nu börjar filmen!
kom ihåg att det var här ni hörde det först

 

respect mariette! WORD!


så jag har undrat..



jag har funderat länge. leif gw persson.. han behöver väl ingen intruduktion.
men jag har funderat som fan över vad initialerna "G W " stod för. gustav w..w.. ?? göran.. w..w..??
nä jag googlade helt enkelt. jag borde ha gjort det tidigare! men nu har jag gjort det.

här ovan ser ni en bild på LEIF GUSTAV WILLY PERSSON!
ännu en lärorik dag.

MIN HELG

(min första inlägg försvann därför blir det ett väldigt konstig inlägg pga ett argt humör)




myrorna enligt bild med anna på fredagen. vi försökte lite lätt hitta grejer till halloween. tyvärr fotade jag aldrig anna i den fräna rosa paljettklänningen hon hittade, och lämnade kvar. haaha. s
vi var på h&m också, där köpte jag ett par tjockare strumpbyxor! :) lite stora dock. jag njuter lite av att säga att något är för stort ;)

jag åkte ut till stugan sen med mamma. vi handlade lite käk på mekka nr 2 (ica maxi). jag hjäpte till lite sen och vi fick till en rejält god kyckling!! inlindad i bacon och fylld med fetaost och soltorkade tomater! jag rekomenderar verkligen det! det var inte ens svårt!!! :)











agerade hjälp till pappa på lördagen. efter att ha lekt "snickare" åkte vi till råneå och handlade. mamma såg en skylt om loppis i orrbyn så vi stryde kosan mot orrbyn. vi stötte på en annan loppis:

........................

som ni ser var det rejält med grejer.
lite svårt att se eftersom jag fotade med mobilkameran, men det är tanken som räknas iallafall. vi kom åtminstone fram till orrbyn senare. den loppisen kändes jätte liten efter att ha besökt "loppis huset". och ett tips till sistaah: åk inte dit med fammo, du kommer fan aldrig därifrån!!!!!!!



karlsson på taket? nää det är bara pelle på taket.

på lördagen var det jag som försökte laga mat. jag fick godkänt och ett "tack för maten" så jag är nöjd. kycklingwok var mitt projekt. bortsett från att jag fick lasta bort en tredje del utav nudlarna så var det inte helt åt pipan! på lördagskväll åkte vi hem igen. nellie och skoj var rätt slut som vanligt.

 

avslutar med en bild på råttan i sängen i stugan.

 

idag, söndag har mini-me hållt mig sällskap. köpte nybakat bröd från kvantum och åt en fin frukost. försökte se one tree hill som hon hade missat, men det gick som det gick. gjorde hemmagjord pizza till middag och har försökt gå med hundarna lite. "nu är vi på mjölkudden... nu är vi på notviken" .. nä det är inga avstånd här. tuna är ett fint ställe. det borde få ett finare namn, tuna låter lite som hertsön om jag ska vara ärlig.. äckligt och kroknäbbigt. vilket det INTE är. fina tuna. riktigt roligt att väldigt många bor/flyttar hit nu! mini-me ska joina och linnea har inget val!! :)

nu ska vi se på johan palm eller vafan gubbfan hette. johan.. falk? klingar inte riktigt rätt det heller kanske? :) nåja. min helg är officiellt över nu. en bra helg, god mat, övernattning i stugan, loppis och sånt där. nästa helg ryktas det om finbesök! ska bli kul! jag hoppas att vi åtminstone får ett köksbord ifall det blir ett besök här med.

 

kom ihåg att det var här ni hörde det först

 

respect the roof!!

 



annas tattuering och idag grejer!


anna sitter och kollar vad som ska bli permanent på hennes arm!






jag tror att anna försöker tänka sig bort till en plats där det inte gör så ont ;) haha.

lite halvsent att visa, men det är ändå samma vecka haha (igår). hon har själv lagt in en bild på
hennes blogg där ni får se det färdiga resultatet.




för att återgå till något mer akuellt (typ idag) så har jag ordnat med nytt tyg till kökssoffan. jag köpte även en svin ful klänning som blev, jag vet inte om jag törs säga det, snygg för att den var så ful. jag la undan den igår innan anna tattuerade sig.
ni får med stor säkerhet se klänningen på bild senare. mitt försök att fota den nyss var inget bra.
jag vet inte om det är något jag ska ha på mig på halloween eller om vi går på cleo på lördag? :) illa alltså.

jag har också varit på malmen och ätit lunch idag. jag har också varit i stugan idag. jag har också en bild ifrån stugan idag :)



en liite annorlunda vinkel kanske. taget från "skogen" bakom stugan. det är närmare än vad det ser ut som
iallafall. nellie och skoj var självklart med på min tur i skogen, varför i helvete skulle jag annars pinna in i skogen?





nellie och skoj i skogen alltså -->
mycket fint fotat av moi.










imorgon är vi alla lediga och jag undrar vad det blir för aktiviteter. nellie ska iallafall badas. hon har en LILA fläck mitt på skallen typ. jävla blåbärshund. "hejjagälskarattrullaiskogen".
det lutar väldigt mycket åt att äta i stugan. mamma brukar alltid handla något gott att äta :)
nee... jag har blivit pensionär och måste gå och sova nu. läsa min bok tills jag inte orkar hålla upp den längre ;)
kom ihåg att det var här ni hörde det först



respect

kändisdjungeln



självklart ser jag kändisdjungeln som börjar efter idol. självklart ser jag till 80% på det bara för att jag saknar typ nästan alla tv-kanaler.
och självklart, ska pippi vinna. jag ringde till och med och röstade. när jag har ringt till andra tv-program för att rösta har man ju fått höra typ " hej det är magnus samuelsson, jag tackar för din röst" eller liknande. när jag ringde på pippi fick jag höra :


david hellenius röst som säger att det är han och att jag har röstat på inger. men jaha. vad i helvete.
jag ringde ju lite, lite för att jag ville höra vad hon skulle ha för inspelat svar när man ringer. men jag har iallafall ringt en gång!! jag tycker förresten att den där bruttan som hade ihop det med tennis-björn kunde ta och packa ihop.




som sagt, skicka sms och säg att det är ni till mig. hemskt gärna. även mamma! mini-me gjorde en fin insats för några minuter sedan.
nje, nu ska jag kika lite till på djungelboken ;)
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect pippi

börjat lite lätt...

Golv: 4430 kr
Tapet: 0 kr
Övrigt: 1890 kr



nu har det blivit bestämt vilka tapeter som ska klä sovrummet. jag var inne på ljusa tapeter med det blev den mörkaste grå som lulebo har att komma med = inte speciellt mörkt faktiskt. jag försökte tappert få fram något liknande färg via paint.. men, ja. lite likt.

lite så trist att det stor 0 kr på tapetfonden bara. jag vill ju styra upp lilla väggen i köket också. jag räknade ihop att det var fem stycken våder på den väggen. egentligen bör man ju kunna köpa en rulle ur egen ficka och smälla upp? men samtidigt vill man ju inte göra en god gärning när man hyr lägenheten. fan fan fan.




jag har tagit lite fler kort också.





jag försökte ta nån hyffsad bild för att kunna skryta med mitt "jag-bor-nära-älven"-snack.






















lite nära är det väl ändå? :) tycker det syns dåligt.












någon kanske förstår!



köket. jag tror det är första bilden på köket? jag är väl medveten om att jag håller på att skriva/visa lägenheten som folk gör när de köpt hus och renoverar! jag har bara förbannat lite att göra om dagarna och försöker hålla mig själv sysselsatt, okej?

ni kan ju blunda för min plåt som står på spisen (den med tre plattor)
som sagt kommer den andra delen av köket att visas upp här när möblerna är på plats.













jag har även fotat hallen.. samt de enda garderoberna som finns i hela lägenheten....
↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓







så. nu har jag dödat några minuter.
jag har även sett gossip och one tree hill.

SPOILER
dan´s fru, är hon inte med i någon annan serie? typ OC eller något sånt? jag blev psyk när jag såg henne. SPOILER SLUT

jag ska ta och göra något vettigt nu. typ försöka få tag på annafena eller något
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect my spare time!


till er som inte bor i stan


jag smyger sakta in med bilder från nya lägenheten. jag har fotat Utanför toaletten.. bara så ni förstår att den inte alls är speciellt stor. (jag gråter fortfarande blod över att tvättis och torkis inte fick plats:/ )


lilla balkongen.. men den är lite större än vad som syns. bilden är mest för att visa hur min "baksida" ser ut. det är älvgården man ser där vart bilarna är parkerade. nästa gång ska jag sticka ut kameran lite från balkongräcket så ni verkligen förstår hur nära jag har till älven :) tji.
bilder på resterande delar av lägenheten kommer då köksmöblerna är på plats och sovrummet tapetserat. eftersom vi har sovrumsmöbler i vardagsrummet nuuu.. jag och tjejerna :)

så, någon som blev lite klokare? ;)

dagens outfit + annat

idag har jag valt en grön/blå större tröja och ett par hippa röda mjukisbyxor från teamsportia. det var det närmasta jag kunde hitta när annafena plingade på min dörr när jag låg och sov. vad tycks? jag tänker inte berätta vart något annat kommer ifrån, för alla "fjårtisar" härmar mig bara. asså gud skaffa en egen stil och kopiera inte min.




igår var jag på hundhuset.



jag ser dåligt själv hur bilderna ser ut, hoppas de syns bättre när jag publicerat. kolla vad tassa har blivit stooor!! hon är så jävla gullig och super duktig!
jag hade bara med mig skoj igår, jag orkade inte ta med båda två. nästa gång får väl nellie följa med, så ingen blir svartis.

kom ihåg att det var här ni hörde det först

 

 

respect tassa!!


lördagskväll

jag blev nästan tvingad att följa med till stugan idag. jag ångrar mig inte det minsta. jag åt TVÅ stycken grillade (färska) hamburgare och drack chokladmjölk :) såg postkodsmiljonären och superstars. fan vad jag saknar tv3!! jag förstår inte hur jag klarar mig med mina pensionär kanaler!!!

jag är rejält trött just nu. men jag måste styra upp min mobil. det var tydligen simkortet som var trasigt :/ måste beställa ett nytt kort. bajs också.
nää jag ska "köra klart" mitt internet-race och sen gå till sängs.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

dra på faan!!



det måste vara den vackraste hunden jag har sett. hellvitto. kolla in hunden!!! en vacker dag ska jag ha en sån hund. åtminstone samma ras. det är en flatcoated retriver för er med ett slakt öga.
bilden är snodd rakt av från blocket. hunden är ett år och hon ska få nya helsyskon, alltstå ingen avel på henne eller försäljning.

minns någon rasen kaukasisk ovtjarka?? den där livsfarliga vovven som är heelt galen? kolla youtube. jag höll på att trilla av stolen när jag såg att de fanns ute på blocket. inte dyrt heller, vem som helst kan köpa den där hunden som är farligare än en laddad pistol. (länkarna är bara två st annonser på blocket på rasen) jag vet att det är "ägaren" som påverkar hur hunden blir. men fan heller vad det häller ovtjarkan!! jag är RÄDD. punkt.

j kör premiärturen på cykel mot konsum. imponderande!!
igår hade vi tvättkväll. vi gjorde allt lite roligare genom att ta en kall i tvättstugan :) lilla tanten med sin cavalier stog och tittade surt på mig och en lös nellie. j och skoj hade börjat med tvätten.

en annan vovvenyhet är att brevbäraren är rädd för nellie. R Ä D D! hon skäller till när posten dimper ner på hallgolvet och brevbäraren blir rädd. jag fick reda på det när jag skulle gå ut med tjejerna. mötte brevbäraren som kom upp ifrån. tjejerna satt utanför dörren medans jag låste. nellie skällde liiite liite när hon hörde någon ovanför oss. ärligt så har jag fan aldrig hört någon där uppe förr. stackars brevis blev rädd och jag försökte förklara att han bara överaskade henne när vi hörde honom där uppe. "jag är också rädd". jahaapp.. är man rädd så är man.


OCH EN VIKTIG SAK:

är det bara jag som har problem med min mobiltelefon?? jag kan fortfarande inte ringa. "begränsad tjänst". jag ska stoppa in mitt simkort i j:s mobil senare när han återvänder från mjölkis. jag blir gaaalen!!!!! "välkommen till telia mobilsvar tillhörande... " skjut mig redan nu.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

aa juste

KLICKA HÄR


ingen fara folks. det är bara länken till pixbox. slängde in mobilbilderna där igår.

call me!

jag åkte till viktoria igår kväll. vi efter idol och wii gick vi en promenad tillsammans med isabella och felix (felix = en hund) på promenaden mötte vi stefan ryder som höll på att träna två stycken mellan stora hundar i området. det var hundar som gjorde utfall mot andra hundar och folk om jag fattade det rätt. isabella hade tränat med sina hundar med han och hade gjort enorma framsteg!! fan vad kul!! the dog whisperer from piteå :)

'annars travar vi på här. köksgardinerna är uppe (wow) dock är det en gardin som jag köpte för att ha i sovrummet :) jag får visa senare när det känns mer OK att lägga upp bilder på den här röran. jag tänker inte sluta tjata om köksmöblerna.

sen en allmän fråga:
är det bara jag som inte kan ringa eller skicka sms?
jag blir tokig. okej, inte så tokig. men det känns.. låst.
näfan. jag kan inte ligga under fliten längre. UPP och UT!
annafena. nu går jag :)
'kom ihåg att det var här ni hörde det först



respect "hallebopp"

smakprov


haha. jag tömte kameran och mobilen nyss. jag bläddrade förbi de här två bilderna och log för mig själv. skoj är ju inte lite knäpp. den bilden som är till vänster (mobilknäppta) är en bild som jag försökte skicka till linnea... (fick du den??)

nu ska jag fortsätta.

YEAAH!

jonatan har hittat minneskortsläsaren. gissa vem som ska lägga in över 300 bilder från mobilen och en hel drös från kameran senare?? :) jonatan kör kväll och jag får köra solo.

möö..mööö...möffins!!

tidigare idag hängde jag en kortis med annabena. vi var kulturella efter storheden svängen och besökte kulturens hus. det var en klockren utställning av russin där! om ni är i stan, ta en sväng förbi utställningen och checka! russkilde var bäst ;) lånade en bok på bibblo också!! anna såg en turk utklädd till en neger efter kungsgatan också! hahahahhaha.

dagens goda gärning blev dagens bästa tanke dessutom. utanför willys kom en kille fram till oss och frågade på engelska om han kunde få pengar till lite mat. nej tyvärr din dreadskille utan skor.
med lite dåligt samvete köpte anna 4st bananer som vi tänkte ge honom. men han var inte kvar.. så han blev utan bananer. på willys köpte jag mjöl, socker, bakpulver, kakao..ni fattar. bakgrejer. min plan var att baka muffins!

jag har försökt att sluta godkänna att jag har blivit så fet det senaste.. 1-2 åren nu. jag cyklade som bekant till storheden och tar liite längre promenader med hundarna. inte nu 1h varje gång, men... lite längre. idag lämnade jag bilen på kvantum ca 15 minuter innan jonatan slutade jobbet. jag tog med hundarna på en promenad hemåt. jag trodde att jag skulle hinna kanske.. till mjölkudden, halvvägs till draggen typ. ICKET! jag hann hela vägen hem. det var inte ens långt. vad i helvete? 20min tog det med två pissande hundar! strongt.

väl hemma och efter att jag fick vänta en stund på jonatan på parkeringen, kom mamma och pappa på besök. fick höra att prinsen inte mår så bra. eller ja, han verkar inte lida men han har något fel bakom örat. jag hoppas att det inte är så farligt. bara smörja in med någon kräm och tömma ut på var/blod/vatten.

muffinsbak efter middagen. köttfärsbiffar med bacon och min sallad. avocado, gurka, spetspaprika och mosad fetaost. igår åt vi köttfärssås och pasta, jag har lite dåligt samvete för det ännu. tänkte springa en bit imorgon.. springa är lika med gå en lyktstople och gå nästa. hastigheten på mitt springande är SÄMST! folk kan fan Gå om mig! :)

njää jag ska se på dexter nu. vi ska till TVÄTTSTUGAN igen!!! tvätt som snurrar runt as i write!
OCH LINNEA PINNA IN PÅ SKYPE NÅGON JÄVLA GÅNG! :)
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect




lite smått , men ändå inte

jag tog det bananas på morgonen. en timme dusch/bad innan jag började göra några seriösa anstängingar. mitt mål för dagen var att cykla till storheden! "det är ju så nära" som jag brukar häva ur mig.
ja, det är ju inte svin långt. det är en liten bit, men inte så farligt att jag inte kan cykla igen. men det var bra längre än vad jag trott.

utanför affärerna fick nellie och skoj troget och totalt utan val, sitta och vänta. på sista affären hörde jag skoj skälla, lät nästan som att hon var inne i butiken och skällde efter mig! jag höll på att bli galen. jag kastade grejer i korgen, stressade i kassan så han bakom fick lasta upp det sista ur min korg. gulligt.
åååhh hundjävel. vad fan har hon börjat med?? ingen av de har varit skälliga. sen när har skoj varit osäker? jag fattar ingenting. tillbaka till ruta ett. fan fan fan. det är fan jonatans problem nu, jag tar nellie! (ja jag är på ett sämre humör just nu)

saken blir inte bättre utav att vi nästan totalt saknar vettiga tv-kanaler. svt 1,2 samt tv4 och 6an.
något som heter cranford sänds på ettan.
debatt följt av vetenskapsmagasinet på tvåan.
tv4 har tipslördag i typ två timmar, tills fotbollen börjar.
sexan kör formel 1 och har inget vettigt att sända föränn kl.19 då simpsons startar.
vilken lycka!

jonatan jobbar till kl.23.15 och jag får köra en härlig lördagskväll solokvist! jag har ju alltid tv:n som back-up (hahaha IIRONIII) kanske kan roa mig med att söka efter minneskortsläsaren så mina bilder från kameran och mobiltelefonen kommer in i år. SKÅL!
kom ihåg att det var här ni hörde det först



respect

lugn dag

ingen tvättstuga, ingen större rensning av lådorna. bara... varit.
jag har cyklat till mjölkudden tidigare. johannes hakade på. det var ju sinnessjukt nära. hann ju bara sätta mig på hojen så var man framme!! bäst av allt - INGA BACKAR!!! bara rakt vanlig jävla väg.

vi har ätit köttfärssås och sett på idol. efter idol såg vi på änglar och demoner. andra gången för mig. jag är fortfarande riktigt arg över att det är helt annorlunda än mot boken.

jag ska gå och sova nu
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

trött fisk!

nu har jag styrt upp ett och annat! vi har nu två taggar till soprummet/tvättstugan. tvättmaskinen och tumlaren hamnar med stor säkerhet på blocket nu :/
riktigt spännande att pinna in i tvättstugan. bokningsystemet var ju riktigt flashigt! tagg och grejer. jag tror jag blev vän med systemet rätt fort faktiskt!!
nu är det andra dagen i rad som vi kutar dit mitt i natten. måste pinna dit igen snart, uääk.

jag läste btw på nsd.se eller kuriren.nu att google har varit och fotat luleå!! jag som har tagit promenader i stockholm tidigare för att få en bättre bild av hur mia bodde. nu kan man ju snoka som fan i luleå! livsfarligt för fan.

guuud vad jag börjar längta efter köksmöblerna!! två stolar är fortfarande allt. bordet svider nog mest.. men det är ett tag kvar. måste köpa klinkers också. kommer ta år det här. det står fortfarande kartonger fan överallt.

något annat än tvätt, flytt och sånt. jag har varit på stan idag en snabbis med annafena. min shopping bestod utav att besöka ica för att köpa pålägg och vanliga subs.
skoj kom hem idag också. hon har varit i sunderbyn (i vanlig ordning kan man nästan säga nu)
hon fick ju "taxi" hem och allt. tur som fan att jag inte mötte någon granne påväg ner.. :) blött hår i en pippisvans som rann ner, inga strumpor och jag kastade på mig kläderna. puh! jag har inte sett röken av någon granne? inte sen vi flyttade in och en granne idiotförklarade mig bara för att jag sa HEEEEJ. ja, jag vet jag är störd och grannarna är rädda för mig ;)

nä nu ska jag nypa jonatan i magen och hämta lite tvätt.
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect mitt larv

bärplockare

jag blir snart galen. de är överallt. när jag är ute och går med nellie och inte ser en enda själ så långt ögat når låter jag henne springa precis som hon själv vill. plötsligt hör jag ett litet lätt "IIIHHHH" från skogen. jag ser fortfarande ingen, men en risig jävla cykel så parkerad ett gäng meter bort. vad i helvete. jaha, ropa in hunden. gå förbi stackars bärplockaren och släppa hunden igen... jaha... "IIIHHH" igen. helvete.

är det bara jag som mött? sistaah? annafena? det är ju till och med mellan tunaskolan och lägenheterna på nån KULLE som pappa sa, inte berg. i-lands problem i know.


i övrigt börjar vi ta små (väldigt små) steg frammåt i lägenheten. jag är fullt medveten om att alla andra får i ordning på 1-2 dagar medans vi är inne på en vecka.
tv:n hänger nu på väggen, ljudet är inkopplat och jonatan har dammsugit i sovrummet. madrassen ska upp från golvet! mini-me har hjälpt mig att diska (okej, hon diskade och jag torkade)
när grejerna börjar komma på plats känns det lite bättre. diskmaskinen saknar någon sak, så den kommer väl igång lite senare. jag får väl muta någon till att diska. '

jag undrar om jag ska geeka till tv4 eller hjälpa jonatan med sängen? av bekvämlighets skäl väljer jag nog att sitta kvar på soffan. jag anser att jag förtjänar det.
kom ihåg att det var här ni hörde det först



respect

push it!

vi stänger in det i en burk. så.


idag ska jag försöka få något gjort här. dock är det bara städa jag kan göra. knappt det heller pga lulebo. ja, lulebo för skulden för väldigt mycket. anledningen för städningen beror på att jag fortfarande inte tar mig in i något sophus eller tvättstuga. grattis.



vi har varit och kört runt hela halva luleå i fredags. nellie hade slut mat. på djurmagazinet upptäckte vi att de hade högt hennes mat Igen. 699:- för hundmat. hon äter royal canin energy 6900, tror jag?
vi kollade lite efter något liknande för en billigare peng. aldrig att jag köper pedigree eller doggy!! här ska vi ha riktig mat :)

på granngården hittade vi carrier. jag är lite skeptisk fortfarande men vi får se hur det går. vi testar den här säcken nu. 379:- kostade säcken som kommer räcka ungefär 5-7 veckor om jag får gissa.


nu har de ätit och ska ut. yäck, ut. fortfarande lite läskigt, men jag tar mig iallafall ut. det är åtminstone ljust ute!! nej, ner i burken och locket på.


kom ihåg att det var här ni hörde det först

r
e
s
p
e
c
t

just ja.

jag har funderat en del på taxikortet. jag har pratat med en taxichaffis som sa att det inte var så svårt att få jobb senare. typ 3000kr kostade allt för honom, det var ju mänskligt?

btw, när vi åkte in till stan.. gissa vem som körde? "Ellen"... irina!:) ryssen från marieberg!! sistaah kom igen, du kommer fan ihåg!!! haha. jag sa att jag kände igen henne lite försiktigt :) hahaha. det var en trevlig taxiresa!!

nää nu ska jag fortsätta se min nya serie. jag har totalt lagt ner true blood, så bra var den fan inte. nu kollar jag big bang theory. klart bättre!! streamar från usa, törs fan inte ladda ner något.

kom ihåg att det var här ni hörde det först



respect my walks

a night on the town

igår hade vi en liten förfest bland våra kartonger här hemma. (ja, det har blivit hemma nu) vi blev några stycken iallafall. var helt ok på allstar, om man suddar bort biten där malin med polers inte fick komma tillbaka in. det hade blivit mycket roligare om de också var på plats.

när vi kom hem gick jag ut med hundarna och kom hem ett bra tag senare. jag mötte någon kroknäbb nere vid vattnet som kickade bort fötterna under mig. jävligt gulligt. jag låg i blåbärsskogen och gömde mig som ett litet barn. tur att nellie och skoj var med. det var inte mer action än så. tack.

jag mår som jag förtjänar och så.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

nu är jag skyddad och ni är under mitt paraply

vi håller fortfarande på att flytta. det går långsamt och först inatt fick vi övernatta för första gången. jag tror att en del beror på att det är först idag datorn har landat också. min cykel kom idag också så jag cyklade till mjölkis och sedan till notviken (storheden) och hem igen. jag ville jävlas med skoj som vägrar att äta.

fortfarande inga möbler inne i köket och vardagsrummet ser ut som sju svåra år.
jag måste säga att det är mysigt här.
igår drack jag vin med anna och sistaah drack bärs. bara hemma, ingen krog. (pga körkortslös-idiot + visa-lös-idiot) ja mina vänner, mitt körkort är veck sen förra lördagen och mitt visa-kort försvann igår kväll. jag har spärrat samtliga kort för olovlig (eg.lovlig också) användning.
efter min cykeltur tidigare idag hittade jag mitt visa-kort på gräsmattan framför min portuppgång. bra där. riktigt fint.

jag har fått erfara en granne också. igår kväll släppte vi lös biff, skoj och nellie på gräsplätten (där jag tappde kortet alltså) och lät de.. vara. inget skällande eller så. först när skoj morrade till över något så började några andra hundar att skälla. vi hörde de inne i lägenheten, men våra sa inte ett ljud. då kommer hon och säger åt Oss att gå. "ni får träna någon annanstanns, det är mitt i natten". helvete. inget ställe är väl perfekt, jag undrar vad som händer här näst.

innan datorn kom hit var det totalt knäpptyst i lägenheten, ingen ljudkälla från Oss. jag har imorse hört folk som kissar i toaletten, folk som drar bak stolen från ett köksbord (låter som det), mobiltelefonsignaler, hostningar, tv-prat osv. det är rejält lyhört med andra ord. hmm.. jag undrar hur less de kommer bli på oss när jag får upp tv:n och allt ljud i vardagsrummet. vi som bor mitt i med folk åt alla håll, uppåt - neråt - och sidorna!

nellie och skoj har skött sig exemplariskt här. de har varit tysta när folk har gått i trappen och så. nellie gick lös brevid mig tidigare idag när jag sprang med sopor, nycklar och sånt. skoj har blivit förbildad och vill bara hälsa på folk hela tiden. byracka!!!

jag har premiär badat i badkaret från -69. det var svårt att få vattnet att rinna undan (inkl.smuts) . skit.
nu borde jag ta och klä på mig. jonatan har åkt till björx för att hämta hit micke. jag hoppas Vegkligen att tv:n åker upp väggen ikväll. hur ska vi annars klara oss här?? rough.


NÄÄÄÄÄ kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect my password

arg liten potatis



jag såg reklamen för det för ett tag sedan.
läs där det står "turneplan".. "Ladies Night underhåller land och rike runt.."





ursäkta, men jag börjar bli rejält lack på allt skit. det är väldigt ofta det blir såhär. varför kapar man av halva landet?? usch.

hur fan kan det skriva "..land och rike runt.."? det stämmer inte någonstanns. sundsvall/timrå är den nordligaste staden.




men det är väl bara att acceptera? allt är ju gjort och utformat för människor söder om det röda strecket på kartan.










nu är jag arg.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect the north of sweden

password

jag slänger upp lösenordet imorgon och slänger iväg mail till samtliga som känner att de orkar läsa mitt strunt.
skriver mer då!

vill ni ha lösenord?



hojta till då.
kommentera
maila
sms:a
facebook:a
IRL

you name it.

inom en otrooligt snar framtid blir det lösenord.

day two -- FLYTT!!

kl.12 igår (prick) var jag, jonatan och viktoria på lulebo! jag tycker att rutinen borde finnas efter alla flyttarna, men det gör den inte. körkort, påskrivet kontrakt samt ett kvitto på hyran ska med när man skriver på kontraktet. gissa vilka av dessa tre jag hade med mig? - Inget. Jag fick ordna en fullmakt för att lyckas ens få ut nycklarna och jag undrar verkligen hur jag ska få lös garageplatsen! fem arbetsdagar hade jag på mig, jag tror att det är dag fyra nu.

lägenheten var ungefär som jag mindes den. större kök, större balkong var väl de positiva grejerna jag förträngt. negativt var den inte städad, över tio plugghåll på toaletten och massa annat. men lulebo, vad ska jag förvänta mig egentligen? måste verkligen ordna ett eget badrumsskåp och spegel.
tvättmaskinen och torktumlaren.. fick den plats måntro? nej det gjorde dom inte. jag får välja mellan ett välanvänt badkar från -69 eller tvättmaskin och tumlare. om det ens går att välja.

flyttningen kom igång något senare än vad jag hade tänkt mig. 1) smärre panik med fullmakt. 2) släpet. 3) kalles.
det var riktigt mysigt påväg hem från kalles där jag hade bohagsmagasinerat bort en hel del. jag och viktoria hade quality time i framsätet :)

idag tänkte och pinna tillbaka till lägenheten och börja med något. teknikprylarna tänker jag inte ens fundera på. vi fick ändå bort massa grejer igår, jag malin och viktoria. flyttgubbarna fick slita upp det mesta!
jag borde ta och måla mina stolar. jag har en smärre panik över att vi saknar köksbord, stolar och soffan där. måste slipa, fräsa och måla köksbordet innan det ens kan komma dit. soffan Måste sandpappras och målas. jag har verkligen ingen lust med något av ovanstående.

jag har inte tagit en enda bild på lägenheten av väldigt fina skäl.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

då ska vi se



1a september 2009 betyder för mig att det är dags att flytta igen. sen 2006 har jag flyttat sju gånger varav sex gånger till en egen lägenhet. det är dags att stanna upp nu känner jag!

jag är lite stressad utav att mitt köksbord bara står grovslipat nere i garaget, stolarna är sådär färdiga och kökssoffan har jag inte ens börjat sandpappra. jag som har tjatat och gnällt över det där köket! dåligt sara, dåligt.
ett till stessmoment är att jag är riktigt, riktigt fundersam till om jag får plats med tvättis och torkis på toaletten. jag tror det kan bli trångt. men eftersom jag är så liten och nätt blir det inga bekymmer! ;)

det ska bli skönt att flytta samtidigt som det känns lite små trist att åka. mest för bekvämligheten och att jag inte alltid är ensammen hemma. riktigt bekvämt med hemmalagad mat varje dag, alltid mat i kylen, hundarna får gå ut före kl.06 på morgonen. det har gått riktigt bra att bo här törs jag påstå, två månader har svischat förbi väldigt fort!

skoj är på "semester" som jag valt att kalla det i sunderbyn hos dannes familj. andra natten nu, men hon behöver få skämmas bort lite! dessutom är det skönt att slippa tänka på henne i flytten, nellie klarar sig alltid. hon är en liten stjärna.

 

 



på tal om nellie, jag låg igår natt och funderade på vad jag skulle hitta på när vi börjat komma ihåg i lägenheten. jag tror att jag ska börja köra med lydnads grejen på riktigt!
vet bara inte vad jag ska lära henne? tips? fot? stanna? inkallning? backa? jag har mest kört på att hon ska sitta kvar och sen inte röra sig ur fläcken. det sitter fint nu. iallfall när man kör med godis ;)

nu är lånesläpet påväg mot mig. kanske borde rulla ur sängen, packa ihop alla kläder, allt skit som ligger utspritt över Hela rummet och börja få iväg grejerna. åka till kalles och tömma magasineringsboxen osv. kan bli övernattning där redan nu inatt, bara sängskruvarna hittas.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect