en vecka sen sist

sedär, det var ett tag sen jag skrev något här senast. under den gånga veckan har jag bara varit här i närheten med undantag för snabb visiten i gammelstad precis. min vinterjacka har ju kajkat och jag lånade pappas stora blåa dunjacka! måste se till att få en bild på mig i den senare, den är rätt stor ;)

jag har varit med heidi typ hela veckan känns det som! jag har fått låna hem hennes wii, det betyder att jag har träningsvärk! jag är grymm på att bowla ska ni veta. jag fick tre strikar på rad.. erkänn att ni är rejält imponerade av mig nu?? :) 211p som rekord och jag har bara börjat!

i förrgår åt vi upp resterna från potatisgratängen från helgen, tillsatt med tonfisk! satana, vad gott det var. jag rekomenderar Alla att testa. en vanlig dum köpes gratäng bara. jag måste bara testa att lägga i lax, kanske kyckling någon gång också. riktigt riktigt gott som sagt.

igår åt vi chili corn care som Jag lagade! ja, helvetet har verkligen fryst till is för det gick att äta och var ju faktiskt gott.  så därför testade jag även idag att stå för matlagningen. (ja men klart som satan att jag inte fixade riset, för då hade hela luleå kommun kunnat äta)
det bjöds (heidi stod för kycklingen) på fylla kycklingbröst och ris. mmmmumma.

mycket promenader och hundträning har blivit av i veckan också. känns lite dumt att sumera en vecka på en onsdag, men det får bli så nu. sia har blivit ännu mer duktig nu. hon drar inte i kopplet, hon kan gå fot lös(!) och är suverän vid möten! jonatan testade cykla med henne, första gången hon fick springa brevid cykeln dessutom.

imorgon Bör jag dammsuga och försöka städa genom hela lägenheten så det blir kul att komma hem efter påsk. ni som inte redan vet, så ska vi åka till kitkiöjoki i vanlig ordning. skoterkörning, grillning, kanske pimpling? - det hade varit kanon. ligga och sola på renfällar.. bara ligga och bara vara.
luften där borta är så ren och allt är så tyst. jag blir jätte trött första dagen ute, det slår aldrig fel. även om jag bara ligger och solar. det är något med den friska luften. jag behöver en nypa frisk luft, och imorgon får jag andas på riktigt!

lite trist att det alltid är påsk vi åker iväg. det blir tredje året jag "firar" påsk utan min egen familj, det känns lite knepigt. jag får packa ner dom i bilen och ta med dom helt enkelt! :) mamma hade legat på en renfäll och myst, pappa hade åkt och pimplat och mini-me hade kört skoter och busat med hundarna tills de stupar.

nu ska jag försöka pressa in så mycket det bara går i min telefon. min lilla mediamaskin :) jag är fortfarande nöjd över mobilen. "fett nice" :) vi höres efter påsken och GLAD PÅSK!!!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect and happy easter!

är det min tur snart?

min mamma har haft magsjuka i veckan, jag har hållt mig på min kant.
igår kom pappa och körde mig till affären så jag fick handla, jag hade helt glömt bort magsjukan.

mini-me ringde precis och bad om att få komma hit, pappa spyr.
hon berättade att det tog två dagar innan man börjar spy, alltså kommer jag ha en förbannat rolig helg framför mig. jag ska börja bunkra upp med cola, blåbärssoppa och mat som är äckligt lätt att laga. jag ska bada och duscha av mig ordentligt om en stund eftersom jag kommer att orka röra mig, än mindre duscha. jag vet ju hur illa det är när man är bakis bara.

fast om man ska tänka så, jag spyr ju typ varje helg dagen efter. jag är ju i princip van, jag borde ju klara mig rätt fint? skit skit skit.

nu kom spy-ungen.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect


jag har..


betalat alla mina räkningar, puh! mindre kul att jag får mindre cash pga att det är få dagar i februari + att jag fick 1000kr extra att pröjsa för att elen tydligen kostar pengar... mhmmm.
jag tänker rösta på det pariet som bjuder mig på elen! gärna hyran när de lika är igång.
(fan femhundra spänn på att facket skickar ut en till jävla räkning)


hittade något små kul:

hej jag heter sara jag bor i en träkoja med insekterna
jag är arg och grinig och tycker om att linda in mig själv i toalettpapper
när ingen ser samt tvätta tårna.
Jag jobbar med att dressera daggmaskar där jag
smugglar ner droger i allas drycker och när jag kommer hem vill jag
kasta av mig kläderna och spatsera runt i mitt hem
Jag söker dig som kliar dig i skrevet på offentliga platser

sånt där där man:
1. välj vilken din favorit färg är.. är den röd så skriv..
ni vet. blah blah.


fuuuuck. jag tänkte rycka skoj och beställa ett linne. uäääk.. fuck vad det är synd om mig.
ja jag kan lära mig att sy ett eget linne och rycka skoj själv... men nää jag har ingen lust.
jag måste gå och sova, för vad fan gör jag vaken nu? varför sitter jag uppe för att betala räkningar?
det är ju som att be om att bli psyk eller deprimerad!!!


WE DID IT!!!!!!!!

jag har promenerat en del idag. körde jonatan till jobbet och plockade upp heidi från jobbet, vilket jävla byte va ;)
vi drog en 45mins promenad innan hundtestet. hann bara till slutet av notviken, men hundarna kutade så jag är nöjd.

hundtestet då.
de flesta har väl läst vad jag precis skrev på facebook. men vi tar det en gång till.. bara för att jag är så jävla nöjd över hur det gick!!! varje steg.
vi tog hissen upp till tredje våningen. vilket kanske var lite dumt tänkt i och med att nellie och skoj typ aldrig åkt hiss vad jag kan minnas.
in på studie.. vad det nu hette. in i ett rum där jag antog att vi skulle vara, men icket.

nellie
heidi och skoj satt kvar och jag och nellie fick gå. knackade på en dörr som var täckt med soppåsar? i efterhand var det väl för att det var en glasdörr och poängen var att hunden inte skulle se varken in eller ut! fine. knack knack.
gick in, tog i hand, satte mig och nellie. hon fick hälsa på de tre personerna som satt där inne. ett bekant ansikte från hundhuset satt parkerad på en stol, kul! :) hälsandet gick bra och det kändes avslappnat.
två kvinnor, en man satt där inne som sagt. mannen klämde och tog nellie lite här och var bara för att se att det var OK för henne. inga problem alls.
sen ställde de sig på en rad och jag passerade med nellie, med nellie på deras sida. de kände lite till under passeringen. hur bra som helst. killen slängde ner en bok på golvet och jag reagerade mycket mer än nellie :) kanske är det jag som behöver tränas mera ;) haha.

sen gick killen ut och vi andra satt kvar och surrade på. "hund hit och hund dit".
sen knack knack så kom han in, med en röd jacka med luvan på, dragandes på någon slags vagn med tidningar i och en käpp i handen. han bökade på och jag hade kvar nellie vid sidan. "varsågod hälsa".. lite försiktigt gick hon fram och slickade honom på handen. inga problem alls!

sen var det lek-grejen. de hade någon liten mjukis-nalle som de busade med nellie med. inga problem där heller. lite loss, sitt och sånt. klart! ut och hämta skoj.

med skoj var det samma sak igen. hon var nästan duktigare! vilket jag inte riktigt hade räknat med. hon viftade på svansen och var glad hela tiden. inget studs, skäll eller något som man kan förvänta sig av små ettriga hundar. de fick lyfta henne och ta henne precis som de ville, vilket var viktigt.
hon reagerade till på boken men bara "jaha, aja, jag ligger kvar här".



efteråt fick vi allihopa bulla och kaffe. lite genomgång på vad de tyckte och hur testet hade gått. de var super nöjda. jag hade jätte fin kontakt med båda hundarna, de var trygga, glada och allt sånt där bra.

nu väntar jag på ett telefonsamtal eftersom jag ska bli kallad till ett möte tillsammans med övriga hundägare. "ja nu hoppas vi verkligen att du kommer och far med dina hundar. " oowh.. :) det här ska jag leva länge på. fan vad kul att få en bekräftelse på att allt jobb jag/vi har lagt ner på hundarna har gett resultat!

som belöning för en fin insats fick de en långpromenad! jonatan skulle lämna tillbaka bilen till björx, så jag och heidi packade in oss med tre hundar i skorven. sen gick vi hem! tur i oturen bara att det var bilväg eller nära bilväg så de fick koppeltränas lite! brukar annars ha dom lös hela tiden och bara ta in på fot vid möte. alt. att de går lös fot hela tiden. men de känns väl skumt för bilförare att hunden går lös efter vägkanten? jag skulle iallafall reagera på det. nåja.

nu ligger dom i bädden och är helt slut. nellie somnade inne hos heidi till och med! vi hann hem före jonatan som hade nycklarna in, därav besöket hos heidi.

händelserik dag.
kom ihåg att det var här ni hörde det först



respect till er som orkade läsa allt!


semester!?

jag har börjat sväva iväg. drömma får man!

jag vill ha sommar Nu. jag vill ha varmt och gröna gräsmattor. jag vill ligga ute.
jag har också kommit på att jag vill åka till gotland.
jag tycker att vi alltid åker till stockholm, vilket det absolut inte är något fel i.
MEN jag vill åka och se något nytt och jag tycker att det verkar mysigt där.
ligga och steka på en strand, kolla pippis hus och lite sånt där loll-loll.

jag ska dra iväg till hundhuset om en stund också. ska försöka få någon slags pli på tjejerna innan de ska testas.
jag har redan varit ute på isen tidigare idag med heidi och jonatan.
vi var ute en stund iallafall. vi kom hem, jag körde jonatan till jobbet och kom hem.
mm.. mia ringer direkt jag stänger dörren bakom mig. jag tar av mig skorna och börjar gå inåt i lägeheten.
"splash"

__________________________________________________________________

...och så sprang jag iväg mitt i mitt bloggande. så jag fortsätter bara :)

jag har varit på hundhuset och alla tjejer var super duktiga. jag lämnade över skoj till en liten tjej som fick ha henne en stund. de tränade lite agility tillsammans och skoj lyssnade på henne. de hoppade över hinder och for genom tunnlar. perfekt eftersom det är imorgon det gäller!
nellie satt mest och tittade på tillsammans med heidi och sia. sia var asgrym!

jag har precis kommit hem från heidi nu. jag har testat lite wiiii sports! jag är också asgrym! jag har fått in henne på mina gotlandsplaner!
även mia har jag börjat nästla in mina planer i.
jag måste bara säga en sak: pippi-birdisar (bird:isar)

nä nu ska jag snart åka och hämta jontis.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect wii sports!!

say hello



resultat 2.

jag lät en kompis klippa lite, men jag blev inte 100% nöjd med uttunningen så jag klippte till det lite.
numer så får ni spana efter "sara-korthår" på stan.
planen är att det ska växa ut och bli som vanligt igen = låångt. men den frillan blir nästa sommar.
nu ska jag testköra en kortfrisyr i sommar. jag tror att det kommer bli skönt, men kanske ovant och jag kanske inte trivs? vi håller en tumme för att jag kommer trivas och inte gömma mig i en keps ;) hahahaha.

fördelar att vara korthårig:
- sparar schampoo och balsam
- håret torkar snabbare
- jag har lärt mig att tupera lite, märk väl lite
- om jag vill färga det själv så slipper jag köpa 2-3 förpackningar
- jag lär inte behöva hårsnoddar utan får köra med hårhajar i bästa fall (är det en fördel??)

nackdelarna vill jag inte gå in på. jag vågar knappt se bilden ovan och verkligen förstå att det är Kort.


jag har haft aktiva dagar. jag åt en tidig macka på stan med viktoria igår innan klipptiden 11.30. vi premiärtestade subway som hittat till luleå. det var godkänt iallafall. gjorde en hel del igår känns det som.
dagens värsta var när jag skulle gå til bowlingen med en ny hund som var bångstyrig, tror ni inte jackan pajade?? nä inte hundens fel. dragkedjan! vilken jävla lycka.


nu är jag nybadad och ska ge ett försök till att hitta på något med håret.
kom ihåg att det var här ni hörde det först

respect

vaaaaaaarmt

-12 grader. jag tyckte att det verkade kallt eftersom vi haft så skönt tidigare.
mm.. på med täckbrallor, os-mössa (jag tänker kalla den för det tills jag själv blir less), pallesjalen, tjocka vantar, tjocksockar och mina varmaste vinterskor. ja, och min jacka då, min göööse. (goose)

jag gick till kiosken som var stängd men hotade till mig varorna iallafall. (jag gick snällt till bowlingen och baaad, jag är en väldigt snällt person)
gick nästan hem, gick ut halvvägs på isen med sia och mika. tog sia och skickade in mika och fortsatte på isen. jag tror ju fortfarande att jag vet något om hundar, så jag har försökt lära sia ett och annat. jag tycker att det är sviin kul med sia. nellie och skoj är så vuxna och tråkiga nu (ja dom fyller ju 3 och 4 år iår, sia är 9 månader)

hon är så glad, så ung och såå kul! jag funderar nästan på att gå en sväng med bara henne, kanske kanske att nellie får följa med och gå fot brevid, men bara kanske.

ja, hund hund hund.
inte hund då.
ingenting. jag har sett senaste desperate och det står jävligt stilla. jaha nån är lebbo, någon är jagad.. men fan tidigare var det ju hur mycket som helst som hände på en gång.
när fan börjar dexter igen?? jag har t.om. köpt en bok från dollar om det där. 40 jävla spänn la ja ut på boken!

det är nu man ska ha den där soffan. jag ska göra ett ryck och pinna ner med vallastället och scan-backen. sen mäta balkongen med VATTENPASSET, det blev ju så lyckat sist... eller hur mamma? :)

för en stund sen ringde det en människa (kärring,tant,kvinna pick one) och bad mig komma till dom på måndag. det var studieförbundet, om servicevovve. "kring nyår" sa de senast.. vad är det nu? mars!
jag frågade igen om det var OK att båda två fick testas, det gick fint. jag funderar på att dra med dom till farmor så de får vara bland mycket folk och inte blir helt tokiga. jag ska fan köra slut på dom på måndag! de ska vara så slut att de ska se helt cool lugna ut. vilket inte är möjligt eller rättvist, men jag kan ju alltid försöka.

jag ska värma min ravioli och se något på tv. sen ut med hundarna en sväng till. heidi slutar ju fan 16! måste göra ett ryck så jag hinner ut!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect the sun

pallplats!

helgen är snart över.
jag har stigit upp tidigt hela helgen dessutom! är de det fina vädret som lurar ut mig? jag funderar på att klä på mig lite ordentligt (är mina täckisar i gammelstad?) och gå ut. ut och ner på isen. snor med mig sia också :)

melodifestivalen då.
rätt låt vann. jag hade faktiskt några som jag tänkte att "bara någon av de här vinner så är jag nöjd"!
jag skulle dö ifall timotej, darin, jöback vann! mina favoriter var: johnsson, lilla bruden som vann, salem och manboy. ola var väl sådäär.. frillan pajjade allt. det ska ju vara töntigt och stört i melodifestivalen. bara för att förtydliga: jag har inte samma favoriter utanför melodierna.

tror ni pinsamt? luleå gav tingeling eller vafan de hette TOLV poäng, fysatan. jag kommer från någon annan stad ifall någon undrar i fortsättningen. hjälp!


tidigare på lördagen tittade jag på nederluleå stafetten. andra året i följd nu. pojkarna och tjejen tog en tredjeplats i motsats till 10-11e platsen i fjol. jag är mer barnsligt glad över medaljen än jonatan tror jag. det är så länge sen jag hade en medalj i näven. jag fick dessutom en os-mössa av jonatans mamma då jag dumpade av skoj där. skoj fryser och jag orkar inte ha dåligt samvete i två timmar.
heidi och sia fick följa med och hejja på. nellie fick självklart följa.

nje. nu ses vi ute.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

look up



nellie och sia myser i baksätet påväg hem från stugan i heidis knä.
stugan ska sättas igång och bli varm, kommer bli mysigt!

efter stugäventyret lämnade jag och pappa av sia och heidi på tuna och åkte till... :



egen fotad bild till och med! det var hockey på tv för er som funderar. för er som missade vann vi med 3-0. vi åt hockeymat, hamburgare! gott. jonatan blev upplockad av mig och fick också lite hockeykrubb.

pappa skulle visa mig hur bilnyckeln fungerade. nog för att jag använt den tusen gånger och har koll..



-"tryck på un-lock, det betyder lås upp på svenska." - pappa
-"jaha?" - jag (och brydde mig inte så jävla hårt. oooorka)
-"lock" - pappa
-"look" - jag och dummade mig rejält. bara för att jävlas tillbaka
-"jaa... look, lock.. ehm.. typ som look up.. lock up" - pappa
och där bröt jag ihop.

...mamma var inte heller speciellt skicklig, eller rättare sagt - smidig.
pappa tyckte att jag kunde låna hem bilen för att slippa köra hem mig.
han tyckte att jag kunde komma på morgonen och hämta honom.
"fnizz.. hihihihih" kom det från soffan, ett väldigt intensivt fniss.
är jag verkligen så jävla morgontrött?:) tydligen, haha.
bilen återlämnas nu istället när pappa har slutat jobba.

hemkommen och små trött efter allt. jag ska krypa ner ordentligt i soffan och se "jag vill bli en stjärna" på någon play-kanal som jonatan klickat fram.
kom ihåg att det var här ni hörde det fram


respect

ett glas vin om dagen?

jag gled in på aftonbladet.se och såg en jävligt nice rubrik : "Ett glas vin om dagen hjälper dig att hålla vikten" - stor undersökning: kvinnor håller sig smalare med vin - nykterister ökar mer i vikt"

där ser man! :) haha.

nu ska jag försöka få i mig något, sen åker vi till stugan. en skotertur på det här!
jag har hunnit till ssab och tittat på fjärilar samt kissat i en kopp.

kom ihåg att det var här ni hörde det först!

respect

what to do..

klockan är inte ens fyra och jag vet inte vad jag ska göra.
"gå ut" tyckte jag höra mig någon säga. då kan jag svara att jag nyss kommit in.

i-lands problemet nr 2 är att jag inte vet vad jag ska hitta på till middag. det är ju jävligt spännande att laga mat över huvudtaget, hur kul är det då att köra solo? inte speciellt. köttfärssås och spagetti kan jag tänka mig att det slutar med. lite hemligt sugen på kyckling-kletet. kycklingfilé, creme fraiche och pasta. guudomigt gott.

i-lands problemet nr 3 är att jag borde, men absolut orkar inte tvätta håret.
i-lands problem nr 4 jag har en lägenhet men har ingen lust att städa upp den. ser ut som stryk.

kan det inte bara bli middagstid så jag får något att sysselsätta mig med? kan de inte finnas en laglig release av typ avatar eller någon annan ny frän rulle? new moon sågs igår så den kan vi stryka.
tips på serie eller film uppskattas och kan om möjligt belönas.

kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect! im fucking bored!!!!!

shakie



that´s me! jag börjar må lite konstigt nu. lite febrig, men mest snurrig. jag svettas i ansiktet och bara där. inte där håret sitter, utan bara i ansiktet? det är såna här gånger man vill ha en lite större balkong eller en färdigställd balkong att gå och lägga sig på. jag tror nästan att min vita månad ska starta nu. det känns lite skakit.

still alive.
over.

lördag

en fin lördag. och en rolig fredag igår.
jag tänkte dricka 3.5orna som blev över och sen pinna hemåt. men det slutade med en väldigt billig kväll på allstar. vi åkte dit tidigt och hem tidigt. därav mår jag fint idag. lagom kväll. jag undrar bara varför jag har träningsvärk i armarna. jag hade svårt att sova pga det. jag är inte en träningsperson så det är inget som kommer från ett gym.

mobilen är typ död och jag är för bekväm för att plugga in den i laddaren.

härligt att vara hemma. mindre härligt att vara hemma och jonatan jobbar.
guud vad jag trivs bra på tuna. jag kommer aldrig flytta. möjligen till mjölkudden. men det är verkligen bra här. sommaren kommer bli kanon också. sommarjobb på verket, nya härliga människor att ligga på baksidan med och dricka sommardrinkar.



våren kommer också bli bra. det är redan hur bra som helst. gud vad jag är nöjd.
nu ska bara mia komma hem så är det perfekt. linnea är ju "påväg" redan så det är löst :) viktoria får jag nog kidnappa hit ;)

jag ska dricka lite oboy, mata tjejerna och sen gå ut. jag ska se hur heidi mår idag. det är ju som påvägen ;) hahaha. note to self: skotertur med samtliga tjejer måste ske snarast.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

jag vill bara berätta..

...att vi kommer hem imorgon!

usch..

jag satt och kollade på hundannonser och sökte lite på schäfrar. jag trillade tillslut in på kargalandets hemsida, det är därifrån jonatans schäfer kom ifrån. under lumpentiden alltså. han blev tillfrågad att få behålla vovven, men han kände att han inte hade tid och "nizze" hamnade hos någon annan.



jag blev lite ledsen när jag såg att "nizze" hade gått bort.
citat:
"Fredag den 12 december 2008 vid kvällsrastning då Nizze skulle gå ut i lössnö, vek sig bara bakvagnen och han hade mycket svårt att ta sig på benen igen. Men in ville han, jag rastade även honom runt tretiden på natten samma sak, bakvagnen funkade inte. Sa detta till Carina då hon kom hem från nattarbete lördag morgon. Då beslutade vi att åka till vet på måndag morgon den 15. Carina fick ordna det. Själv klarade jag det inte att ta det sista steget. Denna krabat har givit mig/oss så mycket. ”NIZZE” ska kremeras och ska med de andra hundarna vi ägt begravas vid vår stuga. Minnena från Kargalandets ”NIZZE” ska vi behålla för alltid"

* 980903 † 081215

 

lite läskigt att det tog typ ett år innan man fick reda på det.
10år.. jag vet inte vad jag ska säga. jag har aldrig träffat den där vovven, men jag är blödig. jag tycker inte om när folk och djur dör.

 

kom ihåg att det var här ni hörde det först

 

 

rsepsect


tips



för ett tag sen köpte jag den där mascaran på tradera och hade inte speciellt höga tankar om den. men herrejävlar när jag testade den.
1. vill man så är det inte alls nödvändigt att böja fransarna. jag böjer fan sönder mina normalt sett.
2. jag är sämst och somnar med sminket kvar i facet. på morgonen såg det ut som att jag sminkat om mig. = att den lätt skulle hålla en utekväll.

this is the shit. masterpiece max kan gå och lägga sig.

finns det hjärterum..



om man är van vid en bia bädd så ska väl inte storleken ha betydelse?
knäppskallarna försöker trycka ihop sig i zitas lilla bädd.. jag vet inte om det ser mysigt eller trångt ut.
zita bryr sig iallafall inte för fem öre, för hon ligger vid ytterdörren. hon måste ha full koll på när bmw:n kör upp på gården.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect zitas bed

vilken helg!

på fredag fick vi huset.
på lördag drack jag öl och bastade med heidi. jag kan inte minnas när mitt ansikte och hår var så här lent senast.
på söndag har jag haft en väldigt bra bakis dag. heidi sov över här eftersom vi aldrig kunde bestämma oss för vad vi skulle hitta på. det slutade med ranten och soffköp för hennes del. jag är lite avis på sofforna :)

snart ska jag åka mot loet och plocka upp mini-me som sitter på bussen påväg hem från hennes bff som inte längre bor på gångavstånd. nej, nu är det bussen till ö-vik som gäller för damerna.
kom ihåg att var här ni hörde det först

respect!