resten av ditt liv

 

 

jag har tagit ett litet mini-break från mitt bloggande. jag klarade förmiddagsveckan med nöd och näppe. jag klarade skiftlagsfesten, jag klarade bakfyllan, jag klarade lördagen, jag klarade söndagen.

jag har varit på ikea med zilla på lördagen. medans alla andra raggade i stan (luleå) så drog vi. fan så skönt.

nu har jag nattvecka istället för förmiddag. 22-06 är skönare än 06-14.
på fredag när jag gått av sista natten sätter jag mig på ett plan mot stockholm. jag ska på mitt första (medvetna) dop. jag återkommer på tisdag 10.20 till luleå.

i torsdags hade jag telefontid med "min" läkare. det slutade med att jag fick en akuttid. medicinerna de ger mig tar inte som de önskar. därför fick jag äntligen ta prover. jag är väldigt delad mot det där. jag vill ju veta vad jag har och få rätt grejer mot det. men samtligt... jag tog mina första lokalbedövningar. jag har aldrig fått sånt? jag har inget minne av det alls. när ska jag fått det liksom?
iallafall så var jag riktigt kaxig och sa något i stil med "jag gjorde en tatuering här om dagen, det var det värsta jag har gjort. så det här kan inte vara farligt. kom igen nu, det är ingen fara"
JO MEN JUST DET! att jag aldrig lär mig! sluta var så jävla kaxig. jag gör lätt om en tatuering bara jag slipper lokalbedövningssprutan, eller rättare sagt smärtan. dra på faaan. tur att jag iallafall fick hålla en små het läkare i handen medans den andra körde in sprutan i handen.

inväntar svar. jag har fått två salvor och bild på handen kommer senare.
...och jag har hört sommarens bästa låt redan nu :

 




kom ihåg att det var här ni hörde det först



respect timbuktu

next time..

två av fyra förmiddagar blir avklarade om ett gäng timmar. jag är inte skapt för att stiga upp 04.40-45. tack för att det endast finns 7st okristliga uppstigningar under en fem veckors period. jag fattar inte hur jag tar mig upp. men nu sitter jag här och väntar på elin.

nästa gång jag uppdaterar så får ni kanske se en bild på min nya (och första) tatuering. det är idag efter jobbet som jag åker dit och gaddar mig. jag har inte förstått det själv och jag är nervös för att jag kommer vara barnsligt rädd. skämma ut mig totalt. fast.. människan som tatuerar har väl gjort det förr och har varit med om värre personer än mig.. kan jag iallafall hoppas.

packa det sista och åka.06-14 here i come!!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect!

Stadsmaran 2011



Startskottet för ferruform milen på porsön.
planen var att heja fram NJA personalstiftelse (ssab med andra ord) men vi kunde bara hejja fram elin till en fin tid. jag tycker sånt där är lite små kul. det känns som att man gör något när man åker iväg sådär. 

efter hejjandet åkte jag hem och lagade lunch/middag till mig själv. jag vet inte vad som hände, men jag värmde inte bara tonfisk och kokade pasta. jag åt inte bara sallad.
jag lagade ta mig fan Mat:



bevis! stekte kyckling, bacon och ägg. hällde på lite grädde för att få lite sås, som självklart kokade bort eftersom jag inte kunde räkna ut när broccolin skulle koka färdigt. kokade några ägg som fick följa med på tallriken också. lite duktigt är jag väl? ingen pasta, potatis eller ris!! (ärligt så fanns de bara ris hemma) men jag hade ändå gjort broccolin.

jag funderar på att knäcka en kall.. :)
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect my food skills!

skämmes ta mig fan!

- gamlingar ska inte bo ihop när de ska på äldreboende

- rökning ska förbjudas UTOMHUS

- 50åringar ska inte ha bikini


JAG VILL FLYTTA!!!!!!!!!

är dom helt jävla störda?! miljöpartiet är ta mig fan värst!!!
usch vad jag är arg. riktigt upprörd.

fullspäckad morgondag

jag borde redan sova, jag kommer ångra det här djupt! jag ska upp.. tidigt. inte förmiddags-tidigt, men tidigt. kl.09 hade jag tänkt att sitta i en bil påväg till bergviken.
imorgon känns schemat rätt späckat.
- jag ska hinna åka till aeon och visa en bild på en text inför tatueringen.
- jag ska hinna sola
- träna
- äta hos mormor eller köpa mat
- gärna duscha av mig
innan ca kl.13-14 eftersom jag ska infinna mig ombytt och klar på jobbet absolut senast 14.00. jag är nipprig och kommer alltid 20-30min före.

mina resor till stockholm har fått en käpp i hjulet. jag misstänker att resan nästa vecka blir inställd pga introduktion på jobbet på måndag MORGON. måndag natt hade inte varit svårt. tänkte ta ett plan på måndag på dagen, men nu går inte det heller. vet ni vad det kostar att åka en söndag? om det ens finns biljetter!!! billigaste just nu 1000:- för EN väg. dra på fan.

helgen efter kan jag iallafall ta bort en eftermiddag så då åker jag på en måndag. tack gud för det iallafall.
totalt kass timing på introduktionen.

kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

hjälp!!



NEJ jag är INTE på smällen. men herrejävlar. jag höll på att smälla av. jag har ändå inte gått upp de -5kg som jag tappade när jag toktränade, men jag har inte heller hållt igång träningen för fem öre. så det kanske inte är läge att gnälla speciellt mycket. beach 2011 kommer bli en tjock sommar. jag kan ju drömma om 2012.

jobbigast med bilden är att det är mjukisbyxor jag har på mig, alltså inget tryck på magen, jag har INGEN bortförklaring. INGEN!!! :´(



vi flyttar fokus på min hand istället:




ni ser själva. det börjar gå åt rätt håll. i handflatan har det vuxit. man kan se att det stora har vuxit ihop med den lilla fläcken som är nedanför mitt pek och långfinger.
tumnageln är paj, den känns som en blånagel ni vet. jag väntar på att den ska tappas, men nej. den sitter där den sitter. det syns kanske inte så tydligt, men på högersidan på nageln fattas nageln.. mysigt va. en 1/5 kanske är väck. det gör fortfarande ont att jobba, tur att vi har haft utbildning på båda traverserna ihelgen. jag hoppas att iallafall långfingret växer ihop och INTE spricker igen. jobbar eftermiddag tors - fre.

på torsdag åker jag mest troligt till stockholm och hjälper mia lite.
veckan efter det åker vi nog båda två ner. jag måste ta ledigt en dag, får jag inte ledigt blir det inget dop för mig :/ jag hoppas verkligen att jag får åka. det är inte varje dag min BFF döper sin pojk.

jag ska sova lite mer. totaldäckad. jag vet inte varför. mår kasst.
förresten mamma, jag ska göra om dreadsen i stockholm!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

view

 

jag och elin fick en liten rundtur på ssab en liten stund innan klockan slog sex imorse. det var ascoolt!! utsikten från masugnen får tala för sig själv!! av förklariga själv (93m upp) så tog jag inga bilder rakt ner. jag hade nog med att hålla i mig. jag är inte höjdrädd, men jag har respekt!

innan vi tog oss upp på toppen fick vi se när de borrade ett hål i masugnen för att kunna tappa ut järn för att fylla torpederna. DET var häftigt! sprutade massa och det såg ut som ett gigantiskt tomtebloss.

gud vilket fränt jobb vi har ;)
jojo, vi sitter och kör travers i en hall, haha.

nu är det dags för mat innan vi drar iväg och kör det sista rycket innan vi blir långlediga igen.
kom ihåg att det var här ni hörde det först

 

respect hights


två snabba



jag ska försöka käka nyttigt igen och tappa lite mer vikt. vi får se hur det går.
min frukost/lunch blev iallafall nyttig. stekte lite snabbt kyckling och fixade avocado,gurka,paprika och ägg. tur att jag drog på med kryddorna på kycklingen!!

jag fattar inte varför jag inte kan sova. bara för att jag "måste" sova så sover jag jätte dåligt. jag hoppas jag klarar natten iallafall, men det ska nog gå vägen.

två 12or kvar. sen långledig igen. nästa vecka är det bara två eftermiddagar torsdag och fredag. just nu känns det jävligt värt med hundveckan så man får vara ledig mer senare. men när man väl står där, mitt i hundveckan så vill man bara dö (nästan)

kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

MINE MINE MINE!!!!

ÅÅÅHH!!! äntligen är den i min ägo :) usch så nöjd. att den dessutom får extra värde för mig gör saken ännu bättre. jag kommer titta på den och minnas. tack pappa :)

nu är jag verkligen nöjd.

inte att glömma så fick vi halskedjorna också. perfekt storlek runt min hals! jag har saknat att ha halsband.
kom ihåg att det var här ni hörde det först

 

 

respect!!!!


onsdag

..och jag har ändå lediga dagar tillgodo!
jag har mesta dels varit i gammelstad idag. grillat och varit en snabbsväng på nya sko "gallerian" i shopping. jag skötte mig snyggt och kom tillbaka med endast ett par skor. 99:- är ingenting för ett par vita tygskor.



imorgon är jag Grymt sugen på att testköra pappas grill igen. han köpte någon slags pizza-sten(?) till grillen.



visst ser det otroligt gott ut?? jag är fortfarande mätt från amburgarna vi grillade idag. men jag har aldrig ätit en egen-grillad-pizza tidigare. självklart blir det skinka, ost, tomatsås och TONFISK på pizzan. här äventyras det ingenting. (haha vilken fjant jag är)

jag ska fortsätta min jakt efter en telefon till mamma. en mobil med qwerty tangentbord, ett fysiskt sådant. inget touch. helst så får inte telefonen ha touch heller. jag tror det blir enklast så. hon vill bara sms:a och prata i den, så inga häftiga grejer. jag ska besöka en elektronik affär och fråga ut imorgon :)

hockeyn fortsätter.
4-1 till lule.. nej, sverige ;)

kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect my new shoes!

S - som i sår



vad tror ni? förbättring? jag har använt salvan i 8 dagar idag. efter nätterna ska jag ringa och boka ett nytt besök och jag ska försöka att inte vara så mesig och säga att jag gärna vill ha en remiss till en hudläkare.








igår var det jätte fint väder, men det är väl ingen som missat det.
men jag missade totalt att det Inte var introduktion på ssab igår kl.08. jag och mina gula kollegor var på plats och fick vända hem igen. det resulterade i att jag hade stigit upp 06.45 på min lediga dag + att jag hade hela dagen framför mig, vilket är det enda possitiva.

eftersom hela dagen låg framför mig åkte jag och elin till malin. vi åt frukost, gjorde några ärenden och satte oss på tunastranden här nere. lite trist att bilderna på tjejerna ser lite gråa ut, det var ju strålande sol!
kolla bara in nellie, sådär lång tunga får hon när det är varmt ute.

idag blev det inget åka till stan. istället ska jag för första gången gå upp för mjölkuddsberget. jag har Aldrig varit upp. men idag ska jag dit, titta lite. känns lite dumt att ha bott här i för många år och aldrig varit upp dit.

bara för att jag är ledig så Måste jag ha saker att göra. annars känns det som att jag lika gärna kunde jobbat extra.
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect

04.20

jag är inte skapt för att stiga upp en så omänsklig tid. tur utav helvete att det inte är ofta! men det är inte heller läge att gnälla när jag bara jobbat fem veckor än så länge. INTE läge. INTE LÄGE!!!

men jag har belönat mig själv. jag är asbra på det.
idag efter jobbet åkte jag och elin till tuna, köpte en pizza och käkade nere vid älven. lite kyligt, men det var så himla fint väder! lite måste man få unna sig på hundveckan, även om det var andra gången den här veckan jag åt pizza.

nu är det tack och godnatt.
ni vet resten, jada jada.. TRÖTT

STIG UPP!


hundvecka..



jag och elin var igår och tränade lite på fvc (friskvårdscentrumet på ssab enligt bild)
ska åka om 30min igen och testa lite. elva alltså.



min hand.
det blir inte bättre. den nya salvan gör det inte bättre.



jag kan inte böja tummen utan att det gör REJÄLT ont nu. inte för att det ens går att böja mer än typ 2 millimeter, på riktigt alltså. det blir lite omständigt att jobba när jag använder tummen till att öppna klorna på traversen samtidigt som jag kör. jag törs inte visa en bild på det, tror det är kamera förbud. jag gillar mitt jobb, vill inte bli av med det :)

läkaren sa iallafall att jag skulle smöra in 2ggr/dag och återbesök om 14 dagar. vi får se hur det ser ut då. just nu känns det som en dead end.
återstår att se.

nu måste jag lägga på ett kol. jag har 30min på mig att göra mig i ordning, fixa mat, gå med hundarna, packa både en jobbväska och en träningspåse (plastpåse :/ )
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect my hand!!

Mamma?

jag har funderat lite mer kring att ta valpar på tjejerna. nellie är "för gammal" så jag låter henne vara.
däremot skoj, hon blir 4 år till hösten. om man skulle hitta en fin hane och para i september/oktober. jag tror att jag ska läsa in mig mer på området och känna efter lite. men just nu, helt oförberedd så är jag grymt sugen på att skaffa massa små skojisar.



jag har sökt på blocket efter en hane. denna här var väldigt fin! den är väldigt lik skoj så man kan ju nästan nu se hur den kombinationen kommer se ut! :) lite dåligt att den killen bor i örebro, inte granne precis.


jag tror inte att vi kommer få några problem att få sålt valparna iallafall. så det behöver jag inte fundera på!
kom ihåg att det var här ni hörde det först


respect