agility kalix lördag

skoj var H E L T tappad. "okej" om hon drar iväg på ett race och skuttar över alla hinder på en gång, men inte ens det. hon drog iväg åt HELT annat håll och gick till och med förbi och runt hinder.
jag fick traggla mig genom H E L A banan. andra loppet gick något bättre, men den lilla jäveln tjuvstartade! det pajade typ allt. jag som varit så nöjd över att ha haft bra lydnad på henne och aldrig riktigt tränat in starter så - fick bita i det sura äpplet. men på agilityn tog hon faktiskt kontaktfälten fint och gungan gick vägen.
 
nellie, nellie, nellie. så fantaiskt jävla lydnadskörd att hon får ont i magen av att vara på min högra sida! hon har fått lära sig att gå på min vänstra sida och titta på mig. men nu! nä nu ska vi springa på höger sida och titta på helt andra grejer. väldigt svårt att få in i systemet. BOOT! jag måste vara så övertydlig som det går och verkligen veta vart vi ska och hur banan går. nästan hur många steg det är överallt! jag kan knappt skicka henne över ett hinder ifall jag är på "fel" sida. lilla knäppa hund! som grädde på moset är hon höjdrädd(??) helt plötsligt? sen när har hon börjat mesa upp på bommen? gungan köper jag! alltsåååå.
 
med andra ord : FYRA DISKAR! det är inte ens fyra bra lopp, utan det är fyra lopp som inte var ens nära en rosett!
 
men jag tror faktiskt att skoj blir lidande av att jag tävlar nellie. jag hinner inte värma upp och hoppa in skoj ordentligt före vi ska starta. det står några hinder vid sidan av banan som man kan hoppa lite på, få lite kontakt och lite känsla för vad hunden har för form typ. mata med lite godis, leka, kela osv före start. men det är inget jag hinner. viktigast: tycka att jag är roligast i världen och vilja följa mig och göra allt jag kan tänkas be om.
men nä.
imorgon ska jag ge blanka fan i nellie tills jag kört klart skoj.
det roliga är bara att nellie rymmer från min lånade bur! hon rymmer till mig och skoj när vi försöker känna av dagsformen. inte specieltl uppskattat av andra ekipage! 
 
många tror att det är nellie som kommer få första pinnen, och det tror jag också. om jag bara springer och ser till att alltid ha henne på min vänstra sida så är det inga problem. jag får a b s o l u t inte springa bakom henne när hon ska på lång-hoppet, då trampar hon bara genom och får fel. nellie fattar inte heller att hoppa däcket numer, men det beror på att jag tränat på small-hinder med nellie och därför är däcket betydligt längre ner vid träning än vid tävling.
 
men skoj, skoj min lilla vessla! snabb som en liten jävel och jag har inte en chans att hinna med! därför är det bra med dagar då hon förstår att hinder är till för att hoppas! gärna i rätt ordning! imorgon ska hon göra det, imorgon ska vi plocka en pinne!
 
kom ihåg att det var här ni hörde det först
 
respect my horrible-twos

agilitytävling söndag.

i söndags gick det något bättre. jag bestämde mig för att behandla nellie som att hon var HELT tappad och lite störd. det gick bra! mitt största problem har alltid varit att jag inte lärt mig banorna och inte vet vart jag ska, utan får kolla efter siffrorna. 1,2,3 osv. men nu, jag visste vart jag skulle UTAN att smygtitta, eller börja titta upp medans jag springer runt.
därför kunde jag nu med nellie vara lite övertydlig. jag pekade på ett hinder tydligt som fan, och sa "hääääär... hooooppa... braaaa nu hääääär ååååt" och det gick vägen. inga pinnar, bara disk men det gick beytdligt bättre.
lillstrumpan är alltid duktig, lite in the gas när hon får sitta i en bur utan sin daliga rush på ca 1-1,5 mil. men det fanns en ratt och farten var sinnes som vanligt.
 
finns inga filmer ännu, har inte ens sett dom själv. vanja hade filmat, men jag får plocka hem dom senare.
kom ihåg att det var här ni hörde det först
 
respect the mentally challenged (nellie)

agility

lördagens tävling är över! klass 3 startade i både agility och hopp, därefter klass 2 och sist klass 1.
lagom till klass 2 öppnade himlen sig och det ville inte sluta regna! tillslut, då alla lopp var klara började det klarna upp något. det betyder att jag var sjöblöt! jag var isklall, blöt och lite svettig! som grädde på moset stank jag blöt hund!
skoj fick börja. det gick fint i agilityn trots disk. hon slarvade i slalomet och gick på nästa hinder utan att jag hann stoppa upp henne och köra om slalomet- disk. med nelle föll jag på det blöta gräset med mina mjukisar! men det gick fint, lite slarv på kontaktfälten men helt ok.
 
(med suger menar jag hindersug, hon drar mot hinder, inte att hon är dålig!)
 
i hopp gick det bra för skoj, hon suger som fan på hinderna nu och går bra att skicka! jag blindade och litade väldigt mycket på henne! det resulterade i tre vägran - disk. men det var så smidigt och det var super kul.
nellie är helt jävla störd i hela skallen. om hon inte fattar vart man ska. eller om något går fel, minsta lilla så blir hon störd. hon hoppar upp mot mig, hon skäller, försöker dra mig i kläderna, i håret - HON BITER! jag säger då det, börjar hon ens naffsa imorgon går jag av planen direkt! dumma hund!!!! okej om man inte fattar, men man biter fan inte! tänkte att jag inte vågade säga till henne framför en publik "vad hård hon är".
 
påväg hem tänkte jag på vad skönt det skulle bli att få komma hem. jag skulle tappa upp det där badet, äta middag i badet, se på film.
VARM VATTNET ÄR BORTA!!!!!!!!! det insåg jag när jag tappat upp badet, tagit dit datorn och pallat upp datorn med hjälp av kuddar för att få perfekt höjd Och hämtat dit mat!
nu ligger jag på soffam under värmefilten som först inte ville fungera och luktar blöt hund. fortfarande blöt i håret  - av regnet! så otroooooligt synd om mig! otroooolig synd!!!!!! lid med mig! steg upp 06 imorse och får inte ens duscha bort stanken eller få värma upp kroppen! jag är kall in i benet! ååååååååååå
 
kom ihåg att det var här ni hörde det först
 
respect the rain